Trend

Kış Sezonuna Özel Vitrin Dekorasyonlarında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Alışveriş merkezlerinde ya da cadde mağazalarında, dikkatinizi en çok neler çekiyor, hiç fark ettiniz mi? Kıyafetler ya da aksesuarlar dediğinizi duyar gibiyiz ancak araştırmalar tamamen farklı bir şey söylüyor. Mağaza vitrinleri! Bir mağaza ne satarsa satsın önce vitriniyle dikkat çekiyor. Satışta olan kıyafetler, çantalar ya da aksesuarlardan önce müşteriler vitrinlere vuruluyor. 

Vitrin tasarımları özel günlere ya da mevsimlere göre daha detaylı hazırlanıyor. Yılbaşı, sonbahar, yaz mevsimi ya da bayramlarda birbirinden çok daha farklı tasarımlara bürünüyor. Hepsi kendi sezonuna özel, o sezonun detaylarını barındıran düzende oluyor. 

Kış mevsimine girdiğimiz şu günlerde mağaza vitrinleri nasıl düzenlenmeli? 

Vitrin düzenlerken satışta olan ürünler dizaynın temelini oluşturur. Bir giyim vitrini ile mutfak eşyalarının dizaynı aynı olamaz elbette ancak detaylarda ortak noktalarda buluşabilir. 

Kış vitrin tasarımları deyince akla hemen kar detayları geliyor. Kar taneleri, yapay karlar, minik buz kristalleri vitrinde mutlaka bulunuyor. Ayrıca kış mevsiminin simgesel renkleri olan kırmızılar, yeşiller ve kahve tonlarından da destek alınıyor. Daha sıcak bir vitrin dizaynı için sıcak ahşap detaylar da kullanılabilir. Gelin, bunların detaylarına birlikte bakalım. 

Bir giyim mağazası için kış vitrin tasarımı yapacaksanız sıcacık bir his vermesi, kış konforunu hissettirmesi çok önemlidir. Yumuşacık kazaklar, koruyucu kabanlar, konforlu atkı ve eldiven takımları, sevimli bereler baş rolde olmalı. Kış mevsiminde kullanılan tonlar genellikle koyu renkler olduğu için sergileyeceğiniz raf sistemleri bunları tamamlayacak şekilde seçilmeli. 

Soğuk renkleri kullanıyorsanız, örneğin gri tonları, siyahlar gibi, gümüş raf sistemlerini tercih edebilirsiniz. Hem vitrinde bütünlük sağlayacak hem de ışık oyunlarıyla canlılık katacaktır. 

Yeşil, kırmızı, kahve gibi kış renklerini kullandığınız bir vitrin tasarımınız varsa bunları en iyi gold raf sistemleri tamamlayacaktır. Sıcak ve renkli vitrininize katacağı ayrı bir havayla bütünlüğü koruyacak aynı zamanda neşeli bir şıklık yaratacaktır. 

Eğer vitrininizi tamamen beyaz ve bej tonlarına bürümekten yanaysanız siyah endüstriyel raflar vurucu bir etki yapabilir. Zıt renklerin gücünden alacağınız ilhamla olabildiğince sakin ama vurucu bir vitrin tasarımı yakalayabilirsiniz. 

Mutfak ve sofra ürünleri satanlar ise masa düzenleriyle vitrinlerini daha çekici hale getirebilirler. Özellikle içinde bulunduğumuz yılbaşı döneminde sofra dizaynları oldukça ilgi çekiyor. Uzun güzel bir masa hazırlayarak ve rafları doğru konumlandırarak mağaza vitrin dizaynınızı oluşturabilirsiniz. 

Uzun bir masa üstüne yemek takımı yerleştirip çam kozalakları, boncuklar, kokinalarla hazırladıktan sonra çevresine şık raf sistemleri yerleştirip daha farklı alternatif sunabilirsiniz. Dikey ve dar raf sistemleri bu tarz dizaynlarda kullanılabilir. Mutfak sistemlerinde gold renk raf sistemleri çok şık duracaktır. Daha endüstriyel ürünler sergilenecekse eğer, gümüş renkli geniş raflar kullanabilirsiniz. 

Çanta, ayakkabı gibi aksesuarlar satıyorsanız dekorda çok detaya girmemenizi öneririz. Vurucu kısımlar sergileyeceğiniz satış ürünleri olacağı ve bunlar da minimal boyutta ürünler olduğu için detaylar arasında boğulmamalılar. Basamaklı raf sistemleri bu aksesuarları tamamlamak için en doğru sergileme vitrinleri olacaktır. Vitrini görkemli hale getirmek için metalik gold raflar oldukça göz doldurucu olabilir. 

Bunların yanında vitrininize ek dekor olarak süslenmiş çam ağaçları, kuru dallar, sezonun simgesel çiçeği kokinalar, canlı çiçekler, sprey karlar ve yün top detayları ekleyebilirsiniz Hepsini birlikte kullanabileceğiniz gibi dönüşümlü olarak tamamlayıcı şekilde sergilemeyi de tercih edebilirsiniz.

Kış Sezonuna Özel Vitrin Dekorasyonlarında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar, Online Sipariş

Değerli, Modernraf okurları bu yazımızda sizlerle ”Kış Sezonuna Özel Vitrin Dekorasyonlarında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar” konusunu sizinle paylaştık, ve bu konuyla ilgili püf noktalara değindik, yeni iş yeri açanlar için birbirinden özel, kaliteli, sağlam, uzun ömürlü dekorasyon ürünleri sipariş vermek için, internet sitemizi ziyaret edebilir dilediğiniz zaman iletişim numaralarından bizlere ulaşabilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu