Mağazalar İçin Raf Ve Askı Dekorasyonu Önerileri

Ürünlerin teşhir edilmesi için gereken tüm dekorasyon işlemleri içerisinde raf sistemleri önemli bir yer kaplıyor. Tanıtım yapacağınız ve satışlarınıza olumlu etkisi olan raf sistemlerinde kullanılacak ürünlerin uygun bir şekilde dizilimi gerekiyor. Raf sisteminde konumlandırma, duvar rafı kullanımı, orta tezgâh ve askılıklar ile mağazanın iç dizaynı tamamlanmış olur. Mağazalar sadece giyim değil ayakkabı ve çanta mağazalarını da kapsıyor.

Genel kullanıma uygun raf sistemlerinin farklı ölçülerde kullanılarak alana uygun tasarlanması işlemini yapan alanında uzman birçok firma bulunuyor. Sizlerin ya da firma önerileri ile en uygun raf sistemini kullanabileceksiniz. Peki, mağazalar için raf ve askı dekorasyonu önerileri nelerdir?

Hangi Mağazalarda Raf Kullanılır?

Mağazalar için raf ve askı önerileri

Mağaza aslında ürünlerin satışının yapıldığı noktaları ifade ediyor. Toptan ya da perakende mağazaları olduğu gibi her sektörde mağaza sistemi bulunabiliyor. Bu nedenle kendi sektörünüze uygun olarak kullanılan raf sistemlerini tercih etmeniz mağaza dekorasyonunuza uyumlu olacaktır. Mağaza raflarına gelen birçok ürün depolardan çıkıyor. Depodan satış noktasına gelene kadar raf sistemleri işlerinizi kolaylaştırıyor.

Mağazalar;

  • Mobilya ve ev eşyaları mağazaları
  • Ev tekstil ürünleri mağazası
  • Hobi mağazaları
  • Giyim ve aksesuar mağazaları
  • Pastane
  • Elektronik eşya mağazaları
  • Kitap mağazası
  • Kozmetik mağazası

Bu mağazalarda kullanacağınız ürünlerin elbette ölçüleri farklıdır. Teşhir yapılacak alanlarda kullanılan her raf sisteminin mağazanın sektörüne uygun olması gerekir. Mobilya mağazalarında sadece mobilya olmayabiliyor. Küçük ev aletleri, yemek setleri, yatak örtüleri, çeyizlik malzemeler gibi birçok ürün mobilya mağazalarında teşhir ediliyor.

Mobilya Mağazaları İçin Uygun Raf ve Askı Ürünleri

Mobilya mağazalarında bulunan; koltuk takımı, salon takımı gibi büyük ölçüde olan ürünler dışında kalan ev aksesuarları için raf sistemleri gerekiyor. Birçok mağazada çeyizlik ürünlerden elektronik ürünlere kadar birçok kategori bulmanız mümkün oluyor. Mobilya mağazasında bulunan bazı kutulu ürünlerin raflarda sergilenmesi gerekiyor. Yemek takımları gibi kırılacak eşyaların da raf sistemine uygun olarak yerleştirilmesi ürünleri koruyor.

Ev Tekstil Ürünleri Mağazası İçin Uygun Raf ve Askı Ürünleri

Ev tekstilinde hem raf sistemine hem de askı sistemine ihtiyaç vardır. Yatak, yorgan seti, bornoz takımları gibi birçok grup ev tekstiline giriyor. Perdeler, havlular, klozet takımları askıda teşhir olarak bulunması gereken ürünler arasındadır. Raf sistemleri ile birlikte kullanılan askı sistemleri mağazanıza düzen getirecektir.

Hobi Mağazaları İçin Uygun Raf ve Askı Ürünleri

Hobi alanı kişinin keyifli bir gün geçirmesi ve kendini geliştirerek ticarete dönüştürmesi için talep edilen alanlar arasındadır. Hobi mağazalarında yer alan ürünlerin raf sisteminde olması işleri kolaylaştırır. Ahşap, tablo, boya ve diğer malzemelerin hobi alanında istenildiği şekilde tasarlanması, müşterilerin istedikleri malzemelere ulaşması için raf sistemleri kullanılır.

Giyim ve Aksesuar Mağazaları İçin Uygun Raf ve Askı Ürünleri

Giyim mağazalarında en fazla raf ve askı sistemleri kullanılır. Binlerce ürünü askıya asmak hem alan ister hem de yeterli askıya sahip olmayı gerektirir. Her modelden onlarca olan ürünleri ise askıya koymadan raflarda stoklamak uygun bir çözümdür. Birçok mağaza, ürünlerinden örnek olarak askıya asmayı tercih ediyor.

İstenilen beden ölçülerini ise orta tezgâhlarda ya da raflarda bulundurarak personelin bulmasını kolaylaştırıyor. Giyim dışında raf sistemlerinde teşhir edilen ayakkabı ve çantalar müşterinin görmesini kolaylaştırıyor. Mağazalarda görünmeyen ürünlerin satılması neredeyse imkânsızdır. Bu nedenle her ürünün açıkta, görünebilir ve ulaşılabilir olması gerekiyor.

Pastane İçin Uygun Raf ve Askı Ürünleri

Pastanelerde bulunan bazı ürünlerin raf sisteminde bulunması müşterilerin istediği paketli ürüne ulaşmasını sağlıyor. Pastanelerde üretilen birçok ürün özel ambalajlarda sergileniyor. Kullanılan raf ya da askı sistemleri ise ambalaj ürünlerinin ölçülerine uygun tasarlanabiliyor.

Elektronik Eşya Mağazaları İçin Uygun Raf ve Askı Ürünleri

Elektronik mağazalarda kullanılan ürünlerin raf sisteminde olması daha az hasar almasını sağlıyor. Açık raf sistemlerinde bulunan laptop, bilgisayar, tablet ve telefon gibi ürünler raflarda sergilenerek müşterilerin aradığını bulmasını sağlıyor.

Kitap Mağazası İçin Uygun Raf ve Askı Ürünleri

Kitap mağazalarında sayısız kitaba ulaşmak mümkün olabilir. Belirli alfabe ve kategori sıralamasına göre kitapların yerleştirilmesi raf sistemlerine bağlıdır. Farklı türdeki kitapları, çok satanların, yeni baskıların yer aldığı kitap mağazalarında kullanılan bir raf sistemi adeta kurtarıcı niteliktedir. Kitapların zeminden yukarıda durmasını ve ortam koşullarından etkilenmemesini sağlar. Kolay stok, personelin kolay erişimini destekler. Kitap mağazalarında bulunan DVD gibi ürünlerin de dizilimini kolaylaştırır.

Kozmetik Mağazası İçin Uygun Raf ve Askı Ürünleri

Kozmetik ürünler, her tüketici tarafından kullanılan en yoğun mağazalar arasındadır. Kozmetik ürünlerde; makyaj, saç bakımı, cilt bakımı, kişisel temizlik ürünleri ve daha birçok kozmetik ürünün yer aldığı alanlardır. Her üründen binlerce ürünün üretiliyor olması hem depolamada hem de kozmetik mağazasında doğru raf kullanımını zorunlu kılıyor. Sistemli yerleştirilen kozmetik ürünleri tüketiciler kolaylıkla buluyor. Raf sisteminin olmaması ise sürekli personele soru soran ve aradığı ürünü bulamayan müşterilere neden oluyor. Raf sistemi ile kozmetik mağazanıza ihtiyacı olan düzeni getireceksiniz.

Mağaza Raf Sistemlerinin Avantajları

Mağazalar için raf ve askı önerileri

Ürünlerin hem depoda hem de teşhir alanlarında daha düzenli olmasını sağlar. Stok sayımı yaparken ürünlerin karışmasını önler. Benzer ürünleri birbirinden ayırmanıza yardımcı olur. Mağaza raf sistemleri, bulunduğu sektörün gün içerisinde verimli çalışmasını destekliyor. Her koşulda daha pratik çalışmayı kolaylaştırması zamanı sizlere geri kazandırıyor.

Ürünlerin karışması nedeniyle personelin fazla çalışması hem iş verimliliğini düşürür hem de karlılığı azaltır. Personelinizin raf düzenleme nedeniyle kaybettiği zamanı müşterilerle ilgilenerek geçirmesi sizlere katkı sağlar. Aynı zamanda sayım yapacağınız stok kontrolünde daha az vakit harcayarak, en doğru ürün sayımını yapmanıza imkân sağlar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu