Raf Dizilimi Püf Noktaları

Raf sistemleri; ticari ya da bireysel kullanımda oldukça kurtarıcı çözümler arasındadır. Raflar; kitaplık, mağaza, baharatlık ya da hediyelik eşyaların konulması amaçlı kullanılabilir. Raf kullanımı, raf dizilimi püf noktaları alandan tasarruf sağlayan depolama sistemleri arasında da yer alır.

Nerelerde Raf Kullanılır?

Raf kullanılan alanların büyüklüğüne, kullanılacak malzemeye ve ağırlığa göre tasarlanan raf sistemleri oldukça dayanıklıdır. Kullanılan malzemenin sağlam oluşu, birçok sektörde kullanımını destekliyor. Daha birçok sektörde malzeme yapısına göre raf sistemleri kullanılır.

Raf kullanılan yerler;

  • Mağaza
  • Market
  • Ev dekorasyon
  • Depolama Alanları
  • Elektrik ve Elektronik
  • Beyaz eşya
  • Yapı Market

Kapalı ya da açık raf sistemleri ile çok sayıda olan ürünleri içerisine alır ve düzen sağlar. Marketlerde birbirinden farklı ürünlerin boyutları ve ağırlığı için tasarlanan bölmeler ile alışverişi kolaylaştıran raf sistemleri, aynı zamanda depolama için de market depo alanlarında bulunur.

Raf Dizilimi Püf Noktaları

Evde Raf Dizilimi Nasıl Yapılır?

Evlerde raf kullanılması için birçok neden olabilir. Evinizde birçok küçük eşyayı kaldırmak ve muhafaza etmek adına neredeyse her odada raf sistemine ihtiyaç duyulur. Giyim odasının artış göstermesi ile artık giyim odalarında da açık raf sistemlerine yer veriliyor. Hem atıl bir kıyafet kalmıyor hem de her eşya göz önünde oluyor.

Evinizin her alanında kullanacağınız raf sistemleri ile çözüm üretebilirsiniz. Banyonuzda saç ve cilt bakım ürünleriniz için bir alan oluşturmanıza gerek kalmadan duvar rafları ile alanınızı daraltmadan bakım yapabilirsiniz. Çalışma odanızda kullanacağınız raf sistemleri ile kitaplarınızı ve elektronik çalışma eşyalarınızı yerleştirebilirsiniz.

Mağazalarda Raf Dizilimi

Mağazanızın; giyim, elektronik, kırtasiye ya da oyuncakçı olması birden fazla raf sistemine ihtiyaç duymanız anlamına gelir. Mağazalarda kullanılan raf sistemleri ile ürünleri ayrı kategorilerde düzenleyebilirsiniz. Birçok mağazanın satışlarını olumsuz yönde etkileyen raf sistemleri, karışık konulan malzemelerin müşteri tarafından bulunmaması satışların düşmesine neden olur.

Olan ürünlerin görülmemesi ve müşterinin o ürüne ulaşamıyor olması ticari alanda kötü bir sonuca yol açar. Kategori olarak gerekli olan ürünleri bölmelerde ayırarak sunmak adına raf sistemlerini işinize yönelik seçmenizde fayda vardır. Özellikle marketlerde metal raf sistemleri kullanımına yer verilirken giyim mağazalarında ahşap raflar şık bir görünüm sunuyor. Market ve elektronik mağazalarında kullanılan metal raflar, ürünlerin ağır olması nedeniyle metal malzemeden üretilmiştir.

Marketlerde Raf Dizilimi

Marketlerde kullanacağınız rafların öncelikle olabildiğince dayanıklı olması gerekir. Bazı ambalajlı ürünler hafif olsa da özellikle meşrubat bölmeleri ağır yük gerektirir. Hal böyle olunca daha dayanıklı metal malzemeden raflara ihtiyaç duyulur. Kullanılan ya da yeni gelecek ürünlerin boyutlarına uygun olarak bölmeler yapılmalıdır. Marketlerde kullanılan rafların birkaç bütünden oluşması daha sonra dekor değişiminde işinizi kolaylaştıracaktır. Marketler; yapı market, gıda market, elektronik market, medikal ya da kozmetik market olabilir. Öyleyse her ürünün farklı boyut ve ağırlıkta olduğu unutulmamalıdır. Genel anlamda daha önce yapılan standart raflar sektörlere uygun tasarlanmıştır. Kendi alanında özgün olmak isteyen girişimciler ise standartları bir kenara bırakarak ahşap raf sistemleri de kullanabiliyor.

Depolama Alanlarında Raf Dizilimi

Depolama alanları; market, beyaz eşya, elektronik, gıda, kırtasiye, oyuncak ya da medikal depolar olabilir. Tüm depolama alanlarında ürünler muhafaza edilmesi adına uygun raf sistemlerine ihtiyaç duyulur. Depolama alanlarının genelinde kullanılan koli içerisindeki ürünlerin taşınabilmesi adına raylı raf sistemlerinin kullanımı yaygındır. Depolama adına belirli ağırlıkları taşıyabilmesi, depoya yerleştirme ya da depodan çıkarabilme adına kolaylaştırıcı raf çözümleri ortaya çıkmıştır. Katlı raf sistemleri ile alandan tasarruf yapılıyor ve asansör sistemi ile kolaylıkla üst raflardan alınabiliyor.

Raf Dizilimi Püf Noktaları

Elektrik ve Elektronik Raf Dizilimi

Elektrik ve elektronik ürünlerin yerleştirilmesi adına kullanılan rafların elektroniğe zarar vermemesi gerekir. Kullanılan rafların ahşap olarak düzenlenmesi elektronik eşyaların bozulmamasını sağlar. Elektrik malzemeleri ise birbirinden farklı boyutta ve nitelikte malzemelerin olduğu bir malzemedir. Kullanılan raf bölmeleri elektronik eşyalara göre daha küçük ve derin olabilir. İşyerinizin küçük olması halinde kullanmanız gereken raflar, duvar rafları olmalıdır. Bu şekilde üst duvarı tavana kadar kullanabilirsiniz.

Beyaz Eşya Mağazalarında Raf Dizilimi

Beyaz eşya mağazalarında kullanılan ürünler bazen mini olabiliyor. Mini fırın, mutfak eşyaları gibi ürünler özellikle birkaç ürünü tanıtmak adına geniş raflara konulması gerekiyor. Ne kadar ürün sergilenirse o kadar fazla satış yapılabilir. Beyaz eşya ürünlerinin yanı sıra özellikle çeyiz ürünleri için de en fazla kullanılan demirbaşlar arasında raf sistemleri vardır.

Yapı Marketlerde Raf Dizilimi

Yapı marketler; bahçe, dekorasyon ya da birçok önemli malzemenin bulunduğu marketlerdir. İçerisinde elektrik malzemelerinden elektroniğe, bahçe malzemelerinden dekorasyon malzemelerine kadar birçok farklı ürün yer alır. Bu nedenle her raf sistemi yüksek tavanlara uyumlu olarak çok katlı tasarlanır. Bu raflar, personelin ürünleri alabileceği şekilde raylı ya da asansörlü sistemle tasarlanıyor. Yapı market ürünleri daha büyük malzemelerin satışının yapıldığı yer olduğu için devasa rafları görmek mümkün oluyor. Raf dizilimi kullanılacak malzeme uygun olarak tasarlanıyor.

En Kullanışlı Raf Dizilimi

Kullanışlı raf sistemleri arasında bulunan duvar raflarını dilediğiniz alanda kullanabilirsiniz. Bölmeli, istediğiniz boyuta ayarlanabilen raflar ile kullanacağınız ürüne uygun olarak montaj yapabiliyorsunuz. Kullanışlı ürünlerin en önemli özellikleri arasında şüphesiz çok parçalı olması vardır. Bu şekilde evinizin dilediğiniz yerinde taşınabilir özelliği ile kullanabilirsiniz.

Ayakkabılık, kitaplık, mutfak eşyaları, banyo ürünleri ya da giyim odanızda çanta aksesuarlarınız için kullanabilirsiniz. Bir anda tüm küçük parçaları ortadan kaldırarak derin bir nefes alırsınız. Raf seçiminizi uygun malzemelerde seçebilirsiniz. Özellikle banyo gibi nemli alanlarda ısıya ve suya dayanıklı, paslanmaz, evinize uyumlu malzemeler kullanmanızı öneririz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu