Ağaç Raf Stantlar Nerelerde Kullanılır?

Uzun süreli kullanım için en çok tercih edilen stantlardan birisi ağaç raf olarak üretilmiş olanlardır. Uygulanabilirlik açısından diğer stant çeşitlerine göre sınırsız sayıda özgürlük sağladığı alanlar bulunmaktadır. Bu sayede özgün fikirlerinizi hayata geçirirken size ekstra kolaylık sağlamaktadır.

Genel Olarak Raf Sistemleri Nedir?

Belirli bir sektöre hitap eden işletmelerin genel olarak depo alanlarında kullandıkları ve depolama işlemini düzenli bir şekle getirmek için kullandıkları araçlardır.

Küçük Alanlı Evlerde Ahşap Dekoratif Raf Kullanımı

Evlerimiz kendimizi en rahat hissettiğimiz yaşam alanlarıdır. Evin dekorasyonu ne kadar düzgün olursa, iç huzur olarak kendimizi daha düzenli ve rahat hissederiz. Bazı evler çok geniş ve düzenlemesi çok daha rahat olurken, bazı evler de küçük dar ve düzenlemesi zor olan evler olabilmektedir.

Bu noktada büyük evlerde kullanılan konsollar, vitrinler, kitaplıklar ve mobilya takımı gibi eşyaları küçük yapılı bir evin içerisine sığdırmaya çalışmak, evin hem yorucu, hem dar alanlı hem de kullanışsız bir hale gelmesine sebep olacaktır.

Küçük alanlı evlerde ahşap dekoratif raf kullanımı en çok tercih edilen ürün seçeneklerinden biri haline gelmiştir. Bir çok yapı markette bulunan ya da mağazalarda ücretli bir şekilde satılan veya kendi imkanlarınızla istediğiniz renk ve özellikleri kendiniz verebileceğiniz bu dekoratif raflar, küçük kullanımlı kitaplık tarzı raflar, resim rafları ya da vitrin şeklindeki raflar bir çok farklı amaç ile kullanılabilmektedir.

Ahşap Dekoratif Raf Seçiminde Nelere Dikkat Etmelidir?

Raf seçimi gerçekleştirirken dikkat edilmesi gereken bazı dikkat edilmesi gerekli şeyler bulunmaktadır.

Raf seçimi yaparken mdf, ağaç ya da sunta gibi malzemeleri tercih edebilirsiniz. Tercih etmiş olduğunuz ürünlerin üzerine farklı boya işlemleri yapabilir ya da farklı kaplamalarla dekorasyonu renklendirmeyi tercih edebilirsiniz.

Doğal malzemeden üretilmiş olma özellikleri, diğer stantlara ya da raflara göre çok daha fazla uzun ömürlü olmaları ve dekoratif olarak çok daha sade ve lüks bir görüntü oluşturuyor olmaları da ahşap rafları tercih sebebi yapabilmektedir.

Neden Ağaç Raf Stant Kullanmalıyım?

Neden ağaç raf stant kullanmalıyım? Sorusunun yanı sıra ağaç raf stantlar nerelerde kullanılır? Sorusuna da cevaplar verilebilmektedir.

Hangi sektörde iş koluna sahip olursanız olun, ya da hangi sektörde çalışmalarınızı devam ettiriyorsanız ettirin, eğer sattığınız yer kaplayan bir ürün yelpazeniz varsa bu stantlara ihtiyacınız olacaktır.

Bu anlamda tel stant veya metal stantlar kullanmak yerine, daha sağlam ve uzun süre kullanılacak bir ürün tercih etmek isteyen kişiler için ağaç raf stantlar tercih edilebilir.

Ağaç Raf Stant Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Her kullanıcının kendisine özgün bir harcama şekli ve bütçesi bulunmaktadır. Kişiden kişiye ve ya işletmeden işletmeye değişiklik gösteren bu bütçe doğrultusunda alış-veriş planlaması yapılmaktadır. Bu konuda çeşitlilik de çok fazla olup, ağaç raf stantlar nerelerde kullanılır? Sorusuna cevap bulup, kullanım alanımıza en uygun ürünleri, en uygun fiyatlara almak isteriz.

ucuz ağaç raf fiyatları

Kullanacağınız ağaç raf stant ürününün aksamlarının çeşitliliği, kullanılacak olan malzemenin türü, üretilecek stant sayısı, ürünün boyanmasında ve vernik işleminde kullanılacak olan tüm malzemelere ağaç raf stant fiyatları değişiklik göstermektedir.

Ağaç Raf Stantlar Mağazalarda Ne Şekilde Kullanılır?

Ağaç raf stantların kullanım alanları saymakla bitmez. Peki, ağaç raf stantlar nerelerde kullanılır? Sorusuna cevap olarak mağaza kullanım alanlarından bir kaç şey eklenebilmektedir.

  • Mağaza duvar sistemleri
  • Mağaza orta stantları
  • Mağaza ekipmanları
  • Mağaza Aksesuar Stantları
  • Mağaza Kasa Bankoları
  • Mağaza Kabin Bölgeleri alanlarında sıklıkla ağaç raf stantlar kullanılabilmektedir.

Mağaza Duvar Sistemleri

Mağazaların duvarlarında birden çok kategoride yer alan ürünler, genellikle ağaç raf stantlar üzerinde sergilenmektedir. Bu amaçla ürünler hem zarar görmemiş olacaktır, hem de dekoratif açıdan hoş bir görüntü sağlayacaktır.

Mağaza Orta Stantları

Mağazaların orta kısımlarında bulunan, genellikle indirimli ürünlerin sergilenmiş olduğu stantlar da ağaç raf stantlar olarak kullanılmaktadır.

Mağaza Aksesuar Stantları

Genellikle kemer, el çantası veya aksesuar sergilemek amacı ile kullanılan stantlar ağaç raf stantlar tercih edilerek kullanılmaktadır.

Mağaza Kasa Bankoları

Mağazalarda ücret ödeme noktaları olarak kullanılan kasa alanları düzenlemesi için de ağaç raf stant şeklinde olan bankolar tercih edilmektedir.

Mağaza Kabin Bölgeleri

Mağazalarda kullanılan kabinlerin birçoğu standart kabin olarak kullanılsa da bir çoğu hem kabin görevi üstlenmek de, hem de dekoratif amaçlı olarak kullanılmaktadır.

Ağaç Raf Stant Mutfaklarda Ne Şekilde Kullanılır?

Evimizin bölümleri arasında olan mutfak kadınların şüphesiz vazgeçilmez ve en önemli alanlarıdır. Vakitlerinin çoğunluğunu mutfakta geçiren kadınlar için mutfak dekorasyonu da vazgeçilmez bir olay haline gelmiştir. Son yıllarda giderek artan mutfak modası, kadınların mutfaklarına daha çok özen göstermesi halini almıştır.

Mutfaklarda ağaç raf stantlar nerelerde kullanılır? gibi merak edilen bir çok soru gündemde olmaktadır. Bunun nedeni ise son zamanlarda ahşap mutfak modellerinin, mermer ve granit mutfak modellerinin yerini almış olmasıdır.

Avrupa’da ve Amerika’da çokça tercih edilen ahşap mutfak tezgahları, dolaplar, çekmeceler ve mutfak stantları ile birlikte tasarlanarak Türk evlerinde de kullanıma sunulmuş hale gelmiştir.

Ağaç raf stantlar mutfaklarda;

  • Mutfak duvarlarında düzenleme amaçlı
  • Mutfak duvarlarında dekoratif amaçlı
  • Mutfak içerisinde hem raf hem masa olarak kullanılmaktadır.

Ağaç Raf Stant Marketlerde Ne Şekilde Kullanılır?

Marketlerde ağaç raf stantlar nerelerde kullanılır? Sorusunun cevabı olarak birçok kullanım alanı mevcuttur. Genellikle gıda ürünlerinin satılmış olduğu marketlerde, büyük çaplı ürünlerin sergilenmesi için ağaç raf stantlardan yararlanılmaktadır.

Dayanıklılık özelliği diğer tel raflar ve metal raflara göre çok daha fazladır. Genellikle mağazalarda belli tarihler arasında satılan fırsat ürünlerinin içerisinde yer alan, beyaz eşya, mobilya ve ya elektrikli ev aletleri ürünlerinin sergilenmesinde büyük bir rol oynamaktadır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu