Bijuteri Mağaza Dekorasyonunda Nelere Dikkat Etmeliyim?

Merhabalar, bu yazımızda ”Bijuteri Mağaza Dekorasyonunda Nelere Dikkat Etmeliyim?” başlığını ayrıntılı bir şekilde inceliycez. Günümüzde bijuteri mağazalarına artan talep sonucunda bu mağazaların sayılarında da ciddi artışlar görülmektedir. Bu yoğun talebin başlıca nedenlerinden biri de cıvıl cıvıl, rengarenk, göze hitap eden ve dikkat çeken ürünlerin bu mağazalarda satışa sunulmasıdır. Bijuteri Mağazalarının ziyaretçilerinin büyük bir kısmını da kadınlar oluşturmaktadır.

Bijuteri Mağazası Nasıl Olmalıdır?

Bijuteri mağazalarının gün içerisinde müşteriler tarafından yoğun olarak ziyaret edilmesi nedeniyle bu Mağazaların Dekorasyonunun doğru tasarlanması ve yapılması da çeşitli Mağaza Dekorasyonları kadar önemlidir. Bijuteri mağazalarının tasarımı yapılırken başlıca göz önünde bulundurulması gereken unsurlar; gelen müşterilerin rahatça alışveriş yapabilmeleri ve konforlu vakit geçirebilmeleridir.

Bu amaçlar doğrultusunda bünyesindeki gelen müşterilerine çokça ürünü çeşitleriyle beraber sunan bijuteri mağazalarının Raf Sistemlerinin de kaliteli bir şekilde projelendirilmesi gerekmektedir. Mağazada bulunan ürünlerin tanıtımının yapılması, müşteriler tarafından incelenebilmesi ve bu ürünlere rahatça erişilebilmesi amacıyla uygun mağaza Raf Sisteminin kullanılması gerekmektedir.

Bijuteri Mağaza Dekorasyonunda Nelere Dikkat Etmeliyim? Peki Nasıl Bir Raf Sistemi Tercih Edilmelidir?

Bijuteri mağazalarında bulunan ürünler, müşterin dikkatini çekebilecek potansiyelde oldukları için metal, şeffaf veya beyaz renklerde Raf Sistemlerinin kullanılması tercih edilmelidir. Metal, şeffaf ve beyaz renklerde ki raf sistemlerinin tercih edilmesinin bir diğer nedeni ise mağazada sergilenen ürünlerin kaybolmamasıdır. Çünkü Raf sistemlerinin tasarımında koyu rengin tercih edilmesi, mağazada sergilenecek ürünlerin gösterim potansiyelini düşürebilir veya müşterinin satın almak istediği eşyayı gözden kaçırmasına sebep olabilir. Bu nedenle Raf Sistemlerinin tasarımı ve kullanımı son derece önemlidir.

Bijuteri mağazası denilince akıllara gelen bir başka soru da şudur: “Bijuteri Mağazalarının Dekorasyonunda Renk Seçimi Nasıl Olmalıdır ve Önemli Midir?” gelin yazının devamında bu sorunun cevabını da vermiş olalım.

Bijuteri mağazalarının dışarıdan bakıldığında müşterinin ilgisini ve dikkatini çekecek aynı zamanda da müşterilerin içeri girerek mağazayı dolaşmalarını sağlayacak bir nitelikte olması son derece önemlidir. Bu nedenlerden ötürü iç mekan duvarlarının ve raf renklerinin seçimi, ortam aydınlatmaları, mağaza aksesuarları, dış cephe dekorasyon ve tasarımı ve aklınıza gelebilecek diğer tüm bijuteri mağazası ekipmanları; tasarımı planlanan dekorasyonun yapımında etkili olacaktır.

Pekala tüm bunlardan bahsettikten sonra genel anlamda “İyi Bir Bijuteri Mağaza Dekorasyonu Nasıl Yapılmalıdır?” sorusunun cevabını madde madde açıklayalım:

  • Bijuteri mağazaları geniş alanlar üzerine tasarlanmadıkları için bu mekanlarda alanı iyi değerlendirebilmek çok önemlidir. İyi alan değerlendirmesi de uygun raf tasarımı ve yerleşim düzeniyle doğrudan ilişkilidir.
  • Bijuteri mağazalarının raf tasarımlarında müşterinin dikkatini çekebilmek amacıyla metal, şeffaf ve beyaz renklerdeki raflar tercih edilmelidir.
  • Bijuteri Mağazanızdaki ürünleri kategorize edebilmek ve erişilebilirliğini kolaylaştırmak için Raf tasarım ve yerleşimleri plana uygun yapılmalıdır.
  •  Bijuteri mağazanızın dışarıdaki müşterinin dikkatini çekebilecek yapıda olması ve bu amaca uygun tasarlanması gerekmektedir.
  • Bijuteri mağazanızın aydınlatmaları da renk seçimleriyle uyumlu olmalı ve yeterli miktarda kullanılmalıdır. Aşırı veya pasif miktarlarda kullanım, mağazanızı olumsuz yönde etkiler.

Bijuteri Mağazalarında Aydınlatma

Işık; müşterilerin dikkatini çekmeye ve hedef ürünü ortaya çıkarmaya yarayan önemli bir unsurdur. Bijuteri Mağazalarındaki aydınlatmalar da müşterinin satın alma davranışını olumlu yönde etkileyecek şekilde konumlandırılmalıdır. Işık yardımıyla hedef ürünün reklamı daha iyi yapılabilir, ilgili müşteriye rehberlik edebilir ve onları yönlendirebilirsiniz. Bu bağlamdaki en önemli husus ise ihtiyaca göre doğru ışık kullanımıdır.

Bijuteri Mağazalarının genelde küçük alanları kaplamaları nedeniyle kullanılacak ışıkların da ortama uyumlu ve yeterli aydınlatma gücüne sahip olması gerekmektedir. Uygun olmayan ışık kullanımı sonucunda elektrik faturaları bir hayli kabarık gelmekte ve işletmeyi ekonomik yönde olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle bijuteri mağazalarında ısı problemini ortadan kaldıracak ve enerji tasarrufunu sağlayacak olan LED Teknolojisi kullanılmalıdır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu