Mağaza Dekorasyonu İçin Öneriler

Müşterilerin mağazaya girdiği ilk birkaç saniye çok önemlidir, bu ilk birkaç saniye içinde kalıp kalmayacaklarına karar verirler. Bu yüzden mağazanın düzeni ve ürünlerin sergilenmesi çok önemlidir. İşin iyi tarafı ise minimal bir bütçeyle de bunu yapabilecek olmanızdır.

İlk olarak müşterilerin dikkatini çekmek çok önemlidir. Bu yüzden mağazanın tabelası ve vitrinine dikkat edilmelidir. Canlı renkler kullanılarak veya birkaç bitki, çiçek ekleyerek daha dikkat çekici bir görünüm elde edebilirsiniz.  

Aynı şekilde mağazanın dışı gibi içi de çok önemlidir. Ürünün sergilenmesine dikkat edilmelidir.çok sık,istiflenmiş bir şekilde durmamalıdır, ulaşılamayacak yerlere konulmamalıdır. Müşteriye daha rahat alışveriş yapabilmesi için konforlu bir alan sağlanmalıdır ; örneğin arkada çalacak hafif bir müzik gibi. 

Mağazanın içinde oluşturulacak bir “patika” çok yararlı olabilir. Müzelerde, sergilerde ve özellikle zincir marketlerde kullanılan bu yöntem sayesinde müşteri mağazaya girdiğinde bütün ürünlerin yanından geçmeden kasaya, çıkışa ulaşamaz. Bu sayede bütün ürünlere en azından göz atmış olacaktır. Belirli bir şey için bile girmiş olsa dikkatini ve ilgisini çekebilecek bir şeyle karşılaşabilir, daha fazla alışveriş yapabilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu