Mağaza Dekorasyonunda Renklerin Önemi

Sinemadan fotoğrafçılığa, resimden heykele, mimariden askeri kamuflajlara, modadan reklamcılığa kadar hayatın her yerinde ve her anında renkler çok büyük bir önem taşır. Elbette bu sanat dallarında ve çeşitli sektörlerde olduğu kadar dekorasyonda-özellikle mağaza dekorasyonunda- da renkler dikkat edilen bir konudur.

Estetik bir unsur olmasının yanında renklerin insan psikolojisine olan etkileri de kullanım alanlarına göre işletmeye bazı avantajlar sağlayabilir. örnek olarak sarı rengini ele alalım; güçlü bir uyarıcı renk olan sarı renk genelde uyarı levhalarında, taksilerde ve posta servislerinde kullanılır. Metabolizmayı hızlandıran etkileri de olduğundan kafe ve restoranlarda da sıkça kullanılır. fakat canlı ve gözü yoran bir renk olduğundan yatak odası ve çalışma alanlarında tercih edilmemelidir. Buna karşın yeşil rengin, doğanın da rengi olması sebebiyle insanı sakinleştiren, güven veren bir etkisi vardır.bu sebeple her sektörde, özellikle bankacılık sektöründe sıkça kullanılır.

Beyaz renk ise resmi bir renk olmasının yanında saflık, temizlik, iyilik gibi anlamları olduğu için tıpkı yeşil gibi hemen hemen her sektörde kullanılabilir. bu ve bunun gibi bir çok renk ihtiyacınıza ve iş yeriniz için düşündüğünüz vizyona göre kullanılabilir. unutmayın ki büyük firmaları büyük yapan , bu küçük detaylardır

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu