Ayakkabı Mağazası Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Kıyafetler ile birlikte günlük hayatta her gün kullandığımız gerekliliklerin başında ayakkabılar gelmektedir. Kişisel ihtiyaçların başında gelen ayakkabılar için müşterilerin tercihleri ve deneyimleri de bu doğrultuda önem taşımaktadır. Estetik açıdan hoş bir teşhirin yapılması ile birlikte mağaza dekorasyonu da eşit derecede dikkate alınması gereken konuların başında geliyor. Mağaza tasarımı ve alan konumlanması, satışların optimize edilmesi açısından stratejik bir şekilde tasarlanmasını gerektiriyor.

İç mekan tasarımları psikoloji ile doğrudan bağlantılı olarak dizayn edilmiş olması nedeniyle dikkatlice düşünülmesi gereken adımların başında gelmektedir. Optimal verimliliğe sahip bir ayakkabı mağazası için dekorasyonda dikkat edilmesi gereken, bununla birlikte kaçınılması gerekenlerin de ne olduğu konusunda bilgi sahibi olmak istiyorsanız, yazımızı okumaya devam edin!

Ayakkabı Mağazası Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

  • Mağazanızı planlayarak başlayın. Bu sadece mağaza dekorasyonunda önerilen zemin veya kat planı gibi bir anlama gelmemektedir. Mağazanın iç dizaynı ile birlikte hangi ayakkabı türlerinin satılacağından nasıl sunum yapılıp sergileneceğine kadar bütün detayları planlayın. Satacağınız ayakkabıların dokularını iyi tanıyın.
  • Dekoratif malzemeler, mobilyalar ve diğer detayların özellikleri ayakkabıların rengine ve dokusuna uygun olacak şekilde seçilmelidir. Mağaza sahibinin mekanda vermek istediği duygu ve etkiye göre bir planlama yapılmalıdır.
  • Mağaza dekorasyonu sırasında kaliteli boyalar ve mobilyalar kullanmaya özen gösterin.
  • Mağaza vitrini mağazanın kimliğine dair bir algı yaratmak için kullanılmalıdır. Mağaza dekorasyonunda benzer etkiyi yaratmak için mağaza vitrini konusunda da uyumlu bir düzen yakalanmalıdır.
  • Ambiyans, işlevsellik ve davetkar hava unsurlarının te tek ele alınarak değerlendirilmesi gerekmektedir. Özellikle markanızı yeni oluşturmaya çalışıyorsanız, müşteriler ilk izlenimlerini dış cephe üzerinden edinmektedir. Bu nedenle tıpkı iç mimaride olduğu gibi dış unsurlarda da mağazanın envanter ruhunu yansıtacak seçimler yapılmalıdır. Örneğin mağaza vitrininin önemine bir önceki maddede değinmiştik. Odak noktalarının farklı yerleştirilmesiyle elde edilecek olan etkide hem vitrin müşterilerin ilgisini çekecek hem de müşteriler mağazanın yakınına gelerek daha fazla ürüne bakma imkanına sahip olabilecektir. Stratejik yerleşimler ve akılcı planlamalar dış ve iç mimaride titizlikle uygulanmalıdır.
  • Mağazada kullanacağınız ışıklandırma bir diğer önemli adım olarak karşımıza çıkmaktadır. İyi bir ışıklandırma müşterilerin mağaza algılarının şekillendirilmesine de yardımcı olacaktır. Aynı zamanda ayakkabı dokularının vurgulanması açısında farklı renk ışık ve farklı aydınlatma seçenekleri önem taşımaktadır.
  • Renk seçimi aklınızı kurcalıyorsa, zamansız renklerden oluşan nötr tonların tercih edilmesi iç mekan için doğru bir seçenek olacaktır. Soğuk renkler muhafazakar olarak kabul edilir ve ürünün öne çıkmasına yardımcı olur.
  • Mağazanın içerisindeki alanı genişletmek hem de müşterilerin seçimlerini tartmaları için alan yaratmak amacıyla ayna kullanımı önemli bir detaydır. Buna uygun olarak müşterilerin rahatça ayakkabı deneyebileceği alanlar yaratmak ve bu alanlara aynalar yerleştirmek bir zorunluluktur.

 

Ayakkabı Mağazası Dekorasyonunda Kaçınmanız Gerekenler

 

  • Farklı ayakkabılar farklı sunum ve teşhir gerektirmektedir. Ayakkabı modellerine, kalitelerine ve dokularına uygun bir sınıflandırma yapmalı ve hepsi için aynı teşhir stantları kullanmamalısınız.
  • Çok renkli ve dikkatleri ayakkabılardan dekorasyona yönlendirecek bir tasarımdan kaçınmalısınız.
  • Rahatsızlık verecek şekilde mağazadaki kokuyu etkileyen iç mekan kokusuna neden olacak dizayn elementlerinden kaçının.
  • Müşterilerin ürünleri görmeleri için yeterli ışık sağlamak ile belirli bir ruh hali yaratmak için ışıklandırma tasarlamak arasındaki dengenin iyi kurulması gerekmektedir. Tek tip bir aydınlatma kullanmayın. Farklı dokuları vurgulamak için farklı aydınlatmalar tercih edin. Işık kaynaklarında tek tip bir kaynaktan kaçının. Ürünleri ve mağazanın çeşitli alanlarını farklı aydınlatıcılarla vurgulayın. Aplikler, lambalar ve ray aydınlatmaları tercih etmeye çalışın.

Bu yazımızda ”Ayakkabı Mağazası Dekorasyonu Nasıl Yapılır?” başlığı altında  dekor, dekorasyon, iç mekan, raf, raf düzeni ve bir çok önerileri yazımızda anlatmaya çalıştık. Eğer sizlerde iş yerlerinize birbirinden kaliteli, sağlam ve güvenilir  ürünlerimizi incelemek isterseniz internet sitemize ziyaret edebilir, dilediğiniz zaman iletişim numaralarından bizlere ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu