Duvar Rafı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Duvar rafları hem dekorasyon hem de kullanım adına tercih edilen eşyalardır. Duvar rafları ile alandan tasarruf yaparken, dekorasyonunuza uyumu sağlayacaksınız. Boşta kalan duvarların artık etkili kullanıldığını görebilirsiniz. Bunun nedeni özellikle ev alanlarının küçülmesi ve alanı daraltacak eşyalara çözüm bulma gerekliliğidir. Evlerde, iş yerinde ya da işletmelerde çok fazla kullanılan duvar raflarını seçerken kişiye özel düşünmelisiniz. İşletme için kullanılan duvar raflarında kullanacağınız ürünleri belirlemeniz verimli kullanım kazanmanız için önemlidir. Peki, duvar rafı alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Nasıl Duvar Rafı Seçmeliyim?

Duvar Rafı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Duvar rafını öncelikle hangi amaçla kullanacağınızı belirlemeniz seçiminizi kolaylaştıracaktır. Evinizde kullanacağınız bir duvar rafı ile işyerinde kullanılan duvar rafları arasında bazı farklar vardır. Açık raf sistemlerinin her alanda kullanılması bazı giyim odalarında da görülmesini sağlıyor. Evlerde artık metal açık raflar kendinizi mağazada hissedeceğiniz şekilde tasarlanmıştır.

Duvar rafı seçerken;

  • Dekorasyonunuza uyumu
  • Kullanacağınız ürün niteliği
  • Kullanılacak alan
  • Büyüklük
  • Taşıma kapasitesi
  • Ürün ağırlığı

Duvar raflarını kitapçılarda, evlerde ya da işletmelerde görmeniz mümkündür. Zeminden daha az alan kullanarak bulunduğunuz alanın her mt²’sini değerlendirebilirsiniz. Duvar rafları açık ya da kapalı sistemler olarak isteğinize uygun tasarlanıyor.

Tasarıma Uygun Duvar Rafları

Duvar Rafı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evinizin dekorasyonuna uygun duvar rafları görünüm olarak estetik bir duruş sunacaktır. Evinizde kitaplık, biblo, hediyelik eşya ya da elektronik ürünler için raf kullanmak isteyebilirsiniz. Aynı zamanda giyim odanız için raf sistemleri tercih ederek dilediğiniz gibi çanta ve aksesuarlarınızı yerleştirebilirsiniz. Metal ya da farklı malzemelerden üretilmiş raflarla dilediğiniz tarzı yaratırken, fazla eşyalarınıza çözüm bulacaksınız.

İşyerinde Duvar Raflarının Kullanımı

Ofis ya da çalışma alanlarında kullanılan uygun duvar rafları ile daha çok alandan tasarruf yapabileceksiniz. Dosyaların olduğu ve evrakların düzenlenmesi için yeterli alanın olmadığı alanlarda raf sistemleri kurtarıcıdır. Duvarda bulunan rafların içerisine dilediğiniz evrakları yerleştirebilirsiniz.

İşletmelerde Duvar Raflarının Kullanımı

İşletmeler arasından dekorasyona ihtiyaç duyan birçok sektör yer alabilir. Ürünlerini teşhir etmek, yer kazanmak ve dekoratif çözümler bulmak adına duvar rafları kullanılabilir. İşletmelerin müşteri kapasitesini artırmak için uygun bir çözümdür.

Duvar rafı kullanılan işletmeler;

  • Cafe
  • Restoran
  • Kuaför
  • Giyim mağazası
  • Ayakkabı mağazası
  • Çanta mağazası
  • Takı mağazası
  • Oyuncak mağazası
  • Depo

Daha birçok alanda duvar rafları ile karşılaşırsınız. Her sektörün ihtiyaç duyacağı ürünlerin olması, binlerce ürünün teşhirinin zor olduğu mağazalar için duvar raf sistemleri farklı tasarımlarla alanı dekore ediyor.

Cafelerde Duvar Rafı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Cafe, birçok kişinin gün içerisinde aperatif bir şeyler yediği ve içtiği alanlardır. Küçük ya da daha büyük alana sahip olan cafelerin müşterilerini daha çok ağırlamak adına menülerini koyacağı, müşterilerine okuması adına dergiler bulunduracağı alanlara ihtiyaç vardır. Bazı cafelerde yer alan alkolsüz içeceklerin de duvar rafında sergilenmesi hoş bir görünüm sunabiliyor. Dekoratif ürünleri raflara yerleştirebilir, cafenizde şıklık sağlayabilirsiniz. Menü ya da diğer ürünlerin ölçüsüne uygun rafları tercih etmelisiniz.

Restoranlarda Duvar Rafı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Restoran işletmelerinde duvar raflarına oldukça ihtiyaç vardır. Fazla müşteri kapasitesi olan restoranlarda özellikle alkollü içeceklerin yer aldığı raflar şık olduğu kadar kullanışlıdır. Restoranlarda mutfak ya da depo alanında da duvar raflarını depolama amaçlı kullanabilirsiniz. Kullanılacak duvar raflarının sergilenecek ürünlerin boyutuna uygun tasarlanmasına özen gösterin.

Kuaför Duvar Rafı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kuaförlerde saç bakım ürünleri, cilt bakım ürünleri ve gerekli malzemeler duvar raflarında yer alır. Boyaların numaralarına göre raflarda düzenlenmesi, müşterileri daha seri bir şekilde hizmet etmenizi kolaylaştırır. Ürünlerinize göre seçeceğiniz rafların içerisine dilediğiniz kadar ürün yerleştirebilirsiniz. Bu şekilde kuaför işletmenizi daha ferah göstererek, kapasitenizi genişletirsiniz.

Giyim, Ayakkabı, Çanta Duvar Rafı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Duvar raflarının şüphesiz en fazla kullanıldığı alanlar giyim ve aksesuar mağazalarıdır. Bu mağazalarda kullanacağınız tüm ürünlerin teşhir edilmesi kolaylaşacaktır. Her ürünün zemin dışında duvarda yer alması, mağazanızı tam kapasite kullanmanızı kolaylaştırır. Sürekli yenilenen ürünleri dilediğiniz gibi mağaza içerisinde ya da depolarınızda bulunduracaksınız.

Takı Duvar Rafı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bijuteri, saat, mücevherat, altın ya da gümüş takıların duvar raflarında bulunması daha fazla ürün sunmanıza yardımcı olur. Özellikle cam tezgâhların kullanıldığı takılarda, boşluk olan duvarlar da kullanılabilir. Bijuteri takıların, malzemelerin ya da taşların raflarda olması işlerinizi kolaylaştıracaktır. Binlerce bijuteri malzemesinin yer aldığı tuhafiyelerde tavandan yere duvar raf kullanımı alandan tasarruf sağlayabilir. Kullanacağınız paketli ya da takı ürünleri tespit ederek uygun ölçüde raf sistemi talep edebilirsiniz.

Oyuncak Mağazası Duvar Rafı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Oyuncak mağazası için orta tezgâhlar, raflar ve duvar raflarına ihtiyaç duyulur. Binlerce ürünün kategori halinde bulunduğu oyuncak mağazalarında kullanılan duvar raflarının iç haznesi geniş oluyor. Ürünler ise farklı ebatlarda kullanıldığı için birbirinden faklı ölçülere sahiptir. Çoklu ürünler arasında bulunan oyuncak ürünlerin duvar raflarında teşhir edilmesi ile ürünlerin zarar görmesi engelleniyor.

Özellikle elektrikli, kutulu ve lisanslı gibi maliyeti yüksek olan ürünlerin duvar raflarında olması daha sağlıklıdır. Müşterilerin çocuk olduğu düşünüldüğünde duvar raflarına konulan ürünlere erişim azalacak ve ürünlerinizi koruyabileceksiniz. Oyuncak mağazaları dışında oyuncak depoları için de raf sistemleri kullanışlıdır. Taşıma kapasitesi daha hafif ürünler olan oyuncaklar için depo büyüklüğünüze uygun rafları almanız mümkündür.

Duvar Raflarının Depoda Kullanımı

Depoların ne denli yoğun olduğunu bilmeyen yoktur. Birbirinden farklı ürünlerin ya da tekli ürünlerin yer aldığı depolarda duvar raf sistemlerine diğer alanlardan daha çok ihtiyaç duyulur. Depo alanları için duvar rafı seçerken tüm ürünleri içerisine alabilecek ölçüde, derinliğe sahip ve dayanıklı olmasına dikkat etmelisiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu