Tel Raf Sistemleri Kullanım Alanları

Raf sistemlerinin en iyi depolama çözümleri arasında olduğunu biliyorsunuzdur. İşletmelerde, depolama alanlarında ve showroom gibi ürün teşhir edilen yerlerde sıklıkla kullanılır. Hm ürünlerin kategorize edilmesi hem de alandan tasarruf sağlama amaçlı kullanımı yaygındır. Her ihtiyaca, ürüne ve alana uygun raf sistemleri ise üretilmeye devam ediyor.

Ürünlerin sistemli bir şekilde depolanması hem raf ömrünü uzatıyor hem de dayanıklı raf sistemleri uzun süreli kullanım sağlıyor. Tel raf sistemleri de raf ürünler arasında tercih ediliyor. Kullanım alanları oldukça geniş olan tel raf sistemlerinin hangi alanlarda kullanıldığını öğrenmek için tel raf sistemleri kullanım alanları yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Tel Raf Sistemleri Kullanım Alanları

Tel raf sistemleri farklı malzemelerden üretilerek dayanıklılığı artırılıyor. Tel raf sistemlerinde kullanılan çelik malzeme, ürünlerin ağırlığını taşıyabilmeyi ve basınca karşı dayanıklı olmayı sağlıyor. İster teşhir amaçlı ister depolama alanında kullanılmak için olsun, şık tasarımlarıyla mağazalarda görmek mümkündür.

Tel raf sistemleri;

  • Mağaza ve ürün teşhiri amaçlı
  • Depolama amaçlı
  • Raf dekoru
  • İşletme malzemeleri depo alanları
  • Kiler
  • Ofis ve işyeri
  • Market raf sistemleri
  • Yapı market ve yapı malzemeleri depo alanları

Tel raf sistemlerinin kullanımı bu alanlarda sıklıkla karşınıza çıkabilir. Özellikle elektrik, elektronik, yapı malzemeleri için gerekli olan ürün depolama çözümleri sunuyor. Tel rafların dayanıklı olması, ekleme ve hareketli sisteme sahip olması da daha fazla alanda kullanımını kolaylaştırıyor.

Depo Alanlarında Tel Raf Kullanımı

Tel Raf Sistemleri Nerelerde Kullanılır?

Depolama alanları her geçen gün artıyor. Bunun en büyük sebebi global anlamda e-ticaretin artması ve depolanan ürünlerin online alışveriş ile satışa sunulmasıdır. Fiziki ve sabit bir mağaza sisteminden çok depoda stoklanan ürünler kısa sürede müşterilere ulaştırılıyor. Tel raflar ise ürünlerin niteliğine uygun ölçülerde üretiliyor. Depolama alanlarında birçok ürünün zarar görmesinin önüne geçilerek en iyi şekilde muhafaza edilmesini kolaylaştırıyor.

Mağazalarda Tel Raf Kullanımı

Mağazalar; giyim, ayakkabı, aksesuar, kumaş, ev tekstili, mobilya ya da farklı ürünlerin satışa sunulduğu mağazalar olabiliyor. Her alanda kullanılan ürünlerin doğru teşhir edilmesi ürün satışlarını olumlu yönde etkiler. Tel raflar, duvarın tamamını kullanmanızı sağlar ve ürünlerin müşterilere sunulmasını kolaylaştırır.

Mağazalarda kullanılan ürünlerin depo ya da teşhir ürünü olması, alanın doğru kullanılmasını gerektirir. Yanlış uygulanan depolama sistemi nedeni ile alan tam kapasite kullanılamaz ve ek depo alanlarına ihtiyaç duyulur. En iyi şekilde alanın değerlendirilmesi, ürünlerin kendi kategorisinde yer alması sayım gibi zorlu işleri de kısa sürede yapmanızı sağlar.

Marketlerde Tel Raf Kullanımı

Marketlerde kullanılan tel raflar, birbirinden farklı ölçüde olan ürünlerin teşhiri için kurtarıcı özelliğe sahiptir. Market raflarında kullanılan her ürünün özelliğine uygun olarak bir raf bölmesi tasarlanabilir. Duvar kısımlarının tam kapasite kullanılması ise daha fazla market ürününün raflarda olmasını sağlar. Şarküteri, manav, süt ürünleri gibi reyonlarda kullanılan tel raf sistemleri ile hijyenik bir sunum yapılabilir.

İşyerlerinde Tel Raf Sistemlerinin Kullanımı

İşyerinde kullanılan bazı depolama ve dosyalama alanlarının raf sistemine ihtiyacı vardır. Dosya, klasör, evrak ve ofis malzemeleri daha uygun bir şekilde istiflenir. Evrakların ve ofis malzemelerinin zarar görmemesi adına tel raf sistemleri olumsuz durumlarda kurtarıcıdır. Ofis alanlarında birçok dosya farklı departmanlara ait olabilir. Dosyaların, personel erişimine uygun olarak düzenlenmesinde tel raflar önemli bir göreve sahiptir.

Kiler Alanlarında Tel Raf Sistemleri Kullanımı

Ev ve işletmelerin kiler alanlarında depolanması gereken gıda malzemeleri her an ulaşılabilir olmalıdır. Kategoriye uygun olarak düzenlenmesi ve raflarda olması, ürünlerin bozulmasını önler. İster paketli ister camlı ürünlerin istediğiniz kategoride düzenlenmesini kolaylaştırır. Restoran, ev, cafe ya da otel gibi kiler alanlarına ihtiyaç duyulan yerlerde ürünlerin serin ve kuru yerlerde saklanmasını destekler.

Dekoratif Amaçlı Tel Raf Sistemleri Kullanımı

Metal, çelik, alüminyum, demir gibi malzemelerden üretilen birçok ürün dekoratif anlamda tercih ediliyor. Her tasarımda kullanılan ahşap malzemelere dâhil olan metal malzemeler, ürünlere modern bir hava katıyor. Son dönemlerde ise tel rafların ev ve işletme dekorasyonunda tercih edilmesi ile alanlara modern bir hava katıyor.

Paslanmaz çelik malzemelerden üretilen tel raflar dayanıklı, basınca ve korozyona karşı etkilidir. Sağlıklı ve günlük temizlik gerektiren kullanışlı tel rafları her alanda görmeniz mümkündür.

Tel Raf Sistemlerinin Kurulumu Nasıldır?

Tel Raf Sistemleri Nerelerde Kullanılır?

Tel raf sistemlerinin bu denli tercih edilmesinin nedeni kurulumunun kolay olmasıdır. Her rafın birbirine sabitlenmesi için kullanılan cıvata ve somun kurulumda yeterlidir. Kurulum sırasında profesyonel kişiler tarafından yapılan raflar uzun süre kullanmanızı sağlar. Birçok raf sistemine zamanla ekleme yapılabildiği gibi portatif özelliğe sahiptir.

Dilediğiniz alana taşımanız için kolay demonte ediliyor. Duvar, orta alan ya da farklı noktalarda kurulum yapılabiliyor. Tel raf sistemleri büyük depolama alanlarında ağırlığa uygun olarak arkadan destekli olarak kullanılabiliyor.

Tel Raf Sistemlerinin Ölçüleri Nelerdir?

Her kullanım ihtiyacına uygun tel raf sistemlerinin ölçüsü farklıdır. Sektöre, ürün ağırlığına ve kullanım amacına uygun olarak raf sistemleri üretilir. Bazen tavana kadar raf sistemleri tercih edilirken bazen orta alanda kullanılan raflara ihtiyaç duyulabilir. Ürünlerin oldukça ağır nitelikte olması ise raf sisteminde kullanılan malzemelerin uygun dayanıklılıkta olmasını gerektirir. Ölçüleri belirlerken raf üreticisinden destek almanızı öneririz.

Alanında uzman ekip ile gelerek isteğinize uygun farklı alternatiflere ulaşmanız mümkündür. Raf sistemi üretimi mühendislik bilgisi gerektiren işler arasındadır. Büyük depolama alanlarında yapılacak ufak hesaplama hatalar ya da kurulumda yapılan eksiklik sorunlar yaşanmasına neden olur. Yüksek maliyetli ürünlerin hasar görmemesi adına üretici firma önerilerine uymanızı tavsiye ediyoruz. Şık, estetik ve kullanışlı olan tel raf sistemlerinin kullanım alanı dışında da değerlendirilmesi mümkündür.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu