Depo Raf Sistemleri Seçimlerinizde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Depolama ihtiyaçlarına çözüm olarak kullanacağınız raf sistemlerinde hangi ürün gruplarının depolamasına ihtiyaç duyduğunuzu belirlemelisiniz. Tekstil, elektronik, kitap ya da farklı sektörlerde üretilen ürün gruplarına özel raf sistemlerini seçerken öncelikle ürünlerin boyutlarını göz önünde bulundurmalısınız.

İşletmenize ya da depo alanınıza uygun raf sistemlerini seçerken ahşap ya da metal raf sistemleri tercih edebilirsiniz. Ürün sayısı ile göz önünde bulundurmanız gereken diğer unsurlardır. Sürekli yeni ürünlerin firmanıza giriş yapması depolama alanı konusunda sıkıntı yaşamanıza neden olabilir. Peki, depo raf sistemleri seçimlerinizde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Doğru Raf Sistemi Nasıl Belirlenir?

Depo Raf Sistemleri Seçimlerinizde Dikkat Edilmesi Gerekenler

En doğru kullanıma sahip olmak için belirleyeceğiniz raf sistemi ihtiyaçlarınıza yönelik olan sistemlerdir. Alanında uzman firmalar tarafından bazı öneriler alarak ürünlere en uygun raf sistemini bulabilirsiniz. Deponuzu verimli kullanarak alandan tasarruf edebilirsiniz. Raf tasarımı yapılırken muhakkak alan büyüklüğüne ve kullanılabilecek kısımlara bakılmalıdır. Tavana kadar kullanacağınız raf sistemleri ile daha fazla ürünü depolama fırsatı bulabilirsiniz.

En iyi raf sistemi;

  • Kaliteli
  • Dayanıklı
  • İhtiyaca cevap veren
  • Alandan tasarruf edeceğiniz
  • Uygun maliyetli
  • Kullanışlı
  • Taşınabilir

Bu özelliklere sahip raf sistemi tercih etmeniz halinde ürünlerinizin depolamasına yardımcı olacaksınız. Ürünlerin kategorize edilmesi ya da uygun koşullarda saklanması için raf sistemleri en önemli demirbaşlar arasındadır.

Depolama Maliyetleri Nelerdir?

Raf sistemleri depolamada kullanılan kurtarıcı eşyalar arasındadır. Raf sistemlerinin kurulum aşamasında bazı harcamalar yapmanız mümkündür. Bir bütün olarak tüm ürünlere kolaylıkla ulaşacağınız bir sistem kurmak ise personel iş gücünden ve alandan tasarruf etmenizi kolaylaştıracaktır.

Yapılacak maliyetler içerisinde;

  • En uygun raf sistem tasarımlarını oluşturmak
  • Raf sistemi montajı ve kurulum maliyeti
  • Raf sisteminde kullanılacak malzeme

Kaliteli malzemelerden üretilmiş olan bir raf sistemi dayanıklı yapısıyla uzun süre ürünlerinizi korumanıza destek olacaktır. Aynı zamanda kısa sürede gerçekleştirilen montaj ile dilediğiniz zaman farklı bir depoya taşınabileceksiniz.

Giyim Mağazası Raf Sistemleri

Giyim mağazalarında açık raf sistemlerine oldukça ihtiyaç duyulur. Özellikle kıyafetlerin kategorize edilerek yerleştirilmesi, askıya asılması ya da diğer raf sistemleri ile teşhir edilmesi dekorasyon adına önemlidir. Giyim mağazasında kullanılan raf sistemleri çok bölmeli yapıda kullanılabiliyor. Mağaza büyüklüğüne göre dilediğiniz tasarımı kullanabilirsiniz.

Depolama Raf Sistemleri Kullanım Alanları

Depolama raf sistemlerinin kullanım alanı oldukça geniştir. Soğuk depolama alanlarında ya da uygun koşullarda her ürün için ayrı raf sistemi kullanılır. Özellikle elektronik ve beyaz eşya depolarında kullanılan raf bölüm ebatları daha büyüktür. Gıda depolama alanlarında koli bazında kullanılan ürünlerin yerleştirilmesi ve istenildiğinde taşınabilmesi adına uygun raf sistemine ihtiyaç duyulur.

Hangi Depo Raf Sistemini Kullanmalıyım?

Depo raf sistemi tercihinizde zorlanabilirsiniz. Bu nedenle öncelikle sektörünüzü ve kullanacağınız ürünleri raf sistemi üreticisiyle paylaşmanızda yarar vardır. Size en uygun çözüm önerileri sunacak olan raf sistemi firması paletli ürünlerinize uygun kullanışlı rafları önerir. Drive-in racking systems raf sistemleri ile birden fazla paletli ürün kısa sürede depo alanından çıkartılır. Ürünlerin küçük, orta ve büyük parçalarda olması, sürekli büyümeniz gibi etkenler ile artan ihtiyaçlarınız sisleri korkutmasın.

Yenilenen İhtiyaçlarınız İçin Raf Sistemleri

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin zamanla büyümesi, üretimi ve stoklarını artırması sonucu artan raf sistemi ihtiyaçları için alanı en verimli şekilde kullanmanız gerekir. Her mt² alana ihtiyaç duyacağınız bu büyümede, ürünlerinizi etkili bir şekilde yerleştirme imkânı bulursunuz. Dikey kullanacağınız raf sistemlerinizle artık daha çok depolama alanına sahip olacaksınız. Aynı zamanda tavan kullanılabilecek en doğru depolama alanıdır. Yüksekliği dilediğiniz şekilde ayarlayabilir, palet sistemleri sayesinde yüksek alanlardan dahi ürünlerinizi kolaylıkla taşıyabilirsiniz.

Raf Sistem Çeşitleri

Depo Raf Sistemleri Seçimlerinizde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Raf sistemleri iş hayatınızı kolaylaştırmak, daha az insan gücüne ihtiyaç duyarak çalışma verimliliği artırmayı hedefliyor. Bu anlamda kullanılan birçok teknolojik raf sistemi hayatımıza giriyor. Mekanizmaların daha yoğun kullanıldığı, kolay taşınabilir raflar ile iç kısma giren paletlerin kullanımı yaygınlaşmıştır.

Raf sistem çeşitleri;

  • Katlı raf sistemleri
  • Sırt raf sistemleri
  • Kayan raf sistemleri
  • Konsol kolu olan raf sistemleri
  • Metal raf sistemleri

Bu raf sistemlerinden dilediğinizi seçebilir ve kolay kullanım sağlayarak depolama işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Ürünlerin lojistik araçlarına yüklenmesi adına kullanılan paletlerin, raf içerisine giriş yaparak istediğiniz yükseklikten ürünleri alması iş performansını artıracaktır.

Raf Montajı Nasıl Yapılır?

Raf montajı en önemli uygulamalar arasındadır. Kaliteli malzemelerden üretilen raf sistemleri kolay montaja sahiptir. Uygun maliyetle almak istediğiniz raf sistemlerinin kalitesine, yük taşıma kapasitesine ve mekanizma sağlamlığına dikkat etmeniz gerekir. Montaj muhakkak alanında uzman, teknik bilgiye sahip kişiler tarafından yapılmalıdır. İşgücü bakımından sizlere daha fazla enerjiye sahip personel kazandırır. Olası iş kazalarının da önüne geçer.

Raf Sistemi Neden Dayanıklı Olmalı?

Raf sistemi kullanırken dayanıklılık önemlidir. Ağır yüklerde taşıma kapasitesine uygun olması önemlidir. Aynı zamanda ortam koşullarından etkilenmeyen, paslanmaz ya da oksitlenme yapmayan metallerden üretilmesi ürün sağlığı adına önemlidir. Gıda depolarında kullanılan raf sistemleri bu anlamda en çok dikkat edilmesi gereken malzemelerdir.

Raf sistemleri üreticilerinin uluslararası standartta üretim yaptığına yönelik sertifikaya sahip olması sizlere daha güven verir. Uzman ekibi ile montaj kurulumunu gerçekleştiren firma tarafından, ilerleyen dönemlerde artan depolama ihtiyacına yönelik yardım alabilirsiniz.

Raflara Erişim Nasıl Sağlanır?

Büyük depolama alanları aynı zamanda yüksek tavan ve iç büyüklüğe sahip alanları ifade ediyor. Hangar ya da binlerce depolama ürünlerinin bulunduğu alanlarda palet sistemlerine yer veriliyor. Rafların palet sistemine uygun tasarlanması sonucu istediğiniz ürüne hemen ulaşabiliyorsunuz. Asansörlü sistemler sayesinde kısa sürede en yüksekte bulunan ürünleri aşağı indirebilir, taşıma alanına götürebilirsiniz. Stok takibinizi, ürün kontrollerinizi, taşıma işleminizi artık kolaylıkla gerçekleştireceksin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu