Çanta Mağazalarında Ürün Sergilemek İçin 5 Öneri

Çanta Mağazaları şüphesiz kadınların en çok ziyaret ettiği mağazalar araştırmasında ilk sırada gelmektedir. Neredeyse her kadının tutkusu haline gelen çantalar şık mağaza vitrinlerinde rengarenk dururken gerçekten karşı koymak zor olabiliyor. 

Siz de çanta mağazası açacaksanız ya da zaten mevcutta varsa ve dekorasyonda değişiklik yapmak istiyorsanız bu yazımızda harika öneriler bulabilirsiniz. 

Çanta mağazaları her zaman şıkır şıkır olmasıyla dikkat çekmektedir. Rengarenk birbirinden şık çantaların vitrinde duruşu, mağaza ziyaretlerini artıran en önemli etkenlerin başında gelmektedir. 

Mağaza tasarımını yaparken mekanı ve mağaza boyutunu çok iyi hesaplamanız gerekmektedir. Giyim, arşiv ya da market düzeni tarzı olmadığı, büyük parçalar yer almadığı ve daha dikkat çekici olması gerektiği için burada daha farklı bir düzen sağlamak gerekmektedir. 

Işıklandırmaları Verimli Kullanın

Öncelikle işe mağaza ışıklandırmasıyla başlamak gereklidir Ürünlerin renklerini net olarak ortaya koyacak bir aydınlatma sistemi kurmanız yerinde olacaktır. Bolca spot ışık yerleştirebilirsiniz. Bazı yerlerde alttan bazı yerlerde ise tepeden ışıklandırma yapabilirsiniz. Ayrıca kullanacağınız raf sistemlerine göre gizli, içten bir ışıklandırma sistemi kullanabilirsiniz. 

Aydınlatmalar her ürüne ayrı bir hava katacak ve mağazanızın görsel seviyesini yükseltecektir ancak bunu yaparken çiğ renklerden, fazla parlak ışıklardan ya da direkt gözle temas edecek şekilde konumlandırmaktan kaçının. Mağaza zemin malzemesi de ışıklandırmada önemli rol oynayacaktır. Eğer parlak yansıtması yüksek bir mekana sahipseniz tepe ışıklarını kuvvetli kullanmamanız gerekir. Bu yansıma ziyaretçilerinizi yoracak ve mağazada geçirecek vakitleri kısaltacaktır. 

Renk Kombinasyonlarına Dikkat Edin 

Çantalar tek başlarına bile çekici durabilecek aksesuarlardır.  Bu nedenle yanında ne duracağı, hangi rengin yer alacağı, tarzın ne olacağı çok önemlidir. Bu kısımda iş biraz da mağaza dizaynerının yaratıcılığına kalıyor. Bazen soft renklerin birlikte gruplanmasıyla, bazen sadece siyah renk olanları birlikte göstererek kullanabilirsiniz. Ton sür ton mantığıyla da ilerleyerek vitrin ve raf dizaynı sağlayabilirsiniz. 

Ayrıca detayları benzer olanları da birlikte sergileyebilmek mümkündür. 

Fazla Dekorasyondan Kaçının

Çanta ve benzer aksesuar mağazalarında detaylar ve renkler çok fazla olacağı için dekorasyon malzemelerinin fazlalığı gözü yoracaktır. Satışını yapmak istediğiniz asıl ürünler bu detaylar arasında yok olacağı için istediğiniz verimi alamayacaksınız. 

Büyük dekorasyonlar yerine daha zarif minimal tarza yönelebilirsiniz. Örneğin küçük kristaller, kesme camlar dekor parçaları, birbirini tamamlayacak aksesuarlar yeterli olacaktır. Unutmayın bu tarz mağaza dizaynında ön planda olması gerekenler sizin satışını yapmak istediğiniz ürünlerdir. 

Çanta Mağzalarında Raf Sistemlerini Nasıl Kombine Edebilirsiniz

Bir mağazada sadece çanta satışı yapmak istiyorsanız farklı raf sistemlerinden faydalanabilirsiniz. Duvarı komple kaplayan düz raflara dizim yaparak görsel bir şölen yaratabilirsiniz. Komple duvarı kaplayacak şekilde bir düzene herkes bayılacaktır. Bu tarz kafes raf sistemlerinde içeriden gelen soft ışıklandırma şık görünümü tamamlayacaktır. 

Askı raf sisteminde ise kol çantalarını sergileyebilirsiniz. Burada gümüş renk askı raflara tek tek dizeceğiniz çantaları özellikle giriş kapısının karşısına yerleştirdiğinizde mağazanın en göze çarpan köşesi olacaktır. 

Çanta mağazalarında cüzdan, kartlık gibi küçük parçaları ise orta standlara yerleştirerek sergileyebilirsiniz. Özellikle kutucuklara bölünmüş şekilde olan standlarda tüm ürünlerinizi bir arada gösterebilir ve mağaza içerisinde akan insan trafiğine yön verebilirsiniz. 

Vitrini Güncel Tutmayı Unutmayın

Tüm bunların yanında vitrininizin güncel tutulmasını ihmal etmeyin. Müşterileriniz önce sizi vitrinden keşfedecek ve mağazanıza ziyaret gerçekleştirecektir. Bu nedenle en şık olan çantalarınızı, en çok satan ürünlerinizden bazılarını vitrinde mutlaka sergilemelisiniz. Burada dikey standlar, basamaklı standlar raf sistemleri arasında tercih edebileceklerinizden bazılarıdır. 

Eğer mağazanıza şıklık katmak ve alanınızı daha verimli kullanmak istiyorsanız web sitemizden yeni ürünleri keşfedebilirsiniz.

Eğer bir eksiğiniz var ise ürünlerimiz şimdi peşin fiyatına 3 taksit imkanı, 1.500 üzeri kargo bedava fırsatı ve 1.250 TL üzeri EFT/Havale ödemelerinizde anında %7 indirim ile sahip olabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu