Trend

Raf Sistemleri Nedir Çeşitleri Nelerdir?

Raf sistemleri mağazaların, marketlerin, depoların ve hatta evlerin her alanında kullanabilen bir düzenleme tarzıdır. Depolama ya da sergileme yapmak istediğiniz tüm ürünler için bu sistemleri kullanabiliyoruz. 

Daha çok firmaların tercih ettiği raf sistemleri stok tuttukları ürünleri daha düzenli tutmak, kolay erişilebilir olmasını sağlamak, stok takibini de daha iyi yapmayı sağlar. Aynı zamanda arşiv düzeni sağlayan firmalar ya da resmi kurumlar da raf sistemlerinden bu açıdan faydalanmaktadırlar. 

Mağazalarda ise sergileme amaçlı kullanılan raf sistemleri en çok tercih edilenlerin başında gelmektedir. Satmak istediğiniz ürünlerin duruşlarını daha net ortaya koymanıza, renkleriyle birlikte sergilemenize imkan sağlarken şık ve bakılası bir hava yaratır. 

Raf sistemlerinde çeşitler ise oldukça geniş. Hem depolarda, hem marketlerde, hem mağazalarda kullanabileceğiniz onlarca sistem arasından işlevsel ve düzeninize uygun olanı bulmak biraz zaman alabilir. Bu yazımızda sizlere en çok tercih edilen, en sık görebileceğiniz raf sistemlerinden bahsedeceğiz. 

Askılı Raf Sistemleri 

Daha çok mağazalarda görebileceğiniz bu raf sistemlerini konfeksiyon ve tekstil fabrikalarında da kullanabilirsiniz. Ürünleri sergilemenizi ve incelemesi gereken kişilerin işini kolaylaştırmak adına üretilen bu raflar görünüm açısından da oldukça şıktır. Hem ayaklı hem de yatay olarak bulabilir ve farklı materyaller arasından seçim yapabilirsiniz. Renk seçenekleri de oldukça geniş olan askılı raf sistemleri bu kategoriler arasında başı çekmektedir. 

Tel Raf Sistemleri 

Yeni nesil mağaza düzenlerinde, aksesuar sergilemelerinde ve ortama daha spor bir hava katmak gerektiğinde ilk başvurulan sistemlerden biri de tel raf sistemleri oluyor. Genellikle mat siyah renkte tercih ediliyor olsa da beyaz, gold, gümüş ya da canlı renkler de bulabilmek mümkün. Bu raf sistemine özel üretilmiş sepetler ve raflarla da bütünlük sağlayabildiği gibi sadece ürünleri yerleştirerek de kullanabilirsiniz. Stok tutmaktan ziyade sergileme amaçlı daha kolay kullanabileceğinizi unutmayın.

Metal Raf Sistemleri 

Raf sistemleri arasında her sektöre hitap eden, herkesin rahat kullanabileceği bir raf sistem ürünüdür. Uzun süre dayanıklı olması, ağır ürünleri de sergileme imkanı olmasıyla özellikle ağır parçalar sergilemek ya da arşiv tutmak isteyenlerin tercihidir. Metal raf sistemlerinde farklı parçalarla bütünleştirilen tasarımlar görebilirsiniz. Özellikle kesme cam kullanımına çok denk geleceksiniz. Marketlerde, aksesuar mağazalarında bu tarzı görebilirsiniz. 

Plastik Raf Sistemleri 

Mağazacılık sektörünün en çok tercih ettiği raf sistemleri plastiktir. Mankenler, etiketler, merdiven takımları, masa üstü etiket sergilemeleri, ürün askıları tamamen plastik raf sistemlerinin barındırdığı parçalardır. Vitrinlere yerleştirilen ürün mankenleri çeşitlerine bu raf sistemleri içinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca askılar arasında da seçenekler ürün çeşitliliği kadar fazla. Gömlek askıları, elbise askıları, şal askıları, iç çamaşırı askıları gibi geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor. 

Raf sistemleri mağaza düzeninde sadece ürün sergilemek için değil tüm detaylar için varlığını gösteriyor. Giyinme kabinlerinde bulunan metal askılar, kancalar, tavan sarkıtmaları, kapı arkası koruyucular, masa ve raf yükselticileri tamamen raf sistemleri arasında yer alan ürünlerdir. 

Bu kadar detay arasında renkler de oldukça belirleyici özelliğe sahiptir. Raf sistemlerinde her renk bulabilmek mümkün olsa da en çok tercih edilenlerin başında gold raf sistemleri gelmektedir. Mağazalarda özellikle tercih edilen bu rengi gümüş raf sistemleri ve bakır renk takip ediyor. 

Bir deponuz ya da mağazanız varsa, ya da büyük arşive sahip bir işe sahipseniz işinizin geleceği için raf sistemlerinden faydalanmanız kaçınılmaz bir gerçektir. Stok takibi satış yana bir işletme için olmazsa olmazdır. Düzeni sağlanmamış bir depoda ya da markette stoklar, ürün adetleri ve konumları kolaylıkla kaybolabilir ve gözden kaçabilir. Evrak arşivi sağlıklı olmayan bir ofiste geçmişe dönük bir iş yapabilmek mümkün değildir. Aranılan evrak bambaşka bir dosyadan ya da rafta yer alıyor olabilir hatta kaybolmuş olabilir. Karmakarışık bir mağaza düzeninde kim alışveriş yapmak ister ki? 

Tüm bunlara son vermek ve düzenli bir iş sahibi olmak için ihtiyaca göre üretilmiş ve geliştirilmiş raf sistemlerini inceleyin, işletmenize en uygun özelliktekileri seçin ve düzeninizi kolayca sağlayın. 

Fiyatlar değişiklik gösterebilir. Güncel fiyatlar için web sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu