Sırt Sırta Raf Sistemleri Ne Demektir?

Üretim sektöründe yer alan firmalar ürünlerinin depolanmasını sağlamak ve depolamada verim elde etmek için raf sistemlerinden yararlanırlar. Raf sistemleri sayesinde yerden kazanç sağlanırken aynı zamanda da depoda düzen sağlanır. Depolama işleminin doğru bir şekilde yapılabilmesi için kullanılacak birbirinden farklı raf sistemleri vardır. Sırt sırta raf sistemleri piyasada bulunan raf sistemi çeşitlerinden birisidir. Depolarında bu raf sistemlerini kullanmak isteyenler sırt sırta raf sistemleri ne demektir? Merak ederler. Bunun cevabını hazırladığımız içerikten öğrenmeleri mümkündür.

Sırt Sırta Raf Sistemi Nedir?

Sırt sırta raf sistemi, farklı ölçülerdeki paketli ürünler ve paletlerin istiflenmesini sağlamak amacıyla kullanılan raf sistemidir. Bu sistemin sırt sırta ismiyle anılmasının sebebi ise iki modülün arka arkaya konularak kullanılmasıdır. Sırt sırta raf sistemi aynı zamanda back to back ve ağır yük sistemi olarak da anılır. Bu modüllerin aralarında iki tarafı da etkileyen bağlantılar kullanılır. Böylelikle farklı ölçülerdeki ürün paletlerinin raflara yerleştirilmesi mümkün olur.

Sırt Sırta Raf Sistemi Üretimi Nasıldır?

Sırt sırta raf sistemlerinin üretiminde kalite standartları önemlidir. Çünkü ağır yüklerin istiflenmesi için kullanılan bu sistemlerin belirtilen yükleri taşıyabilmesi ve istenmeyen kazaların yaşanmaması gerekir. Bu nedenle de raf sistemi alırken tercih edilen firmanın kalite standartlarına uygun üretip yapıp yapmadığının araştırılması gerekir.

Sırt sırta raf sisteminin üretiminde ayrıca teknolojiye uygunluk yer almalıdır. Gelişen teknolojinin etkisiyle her gün farklılaşan üretim malzemeleri ve malzeme kaliteleri ortaya daha sağlam ürünlerin çıkmasına yardımcı olur. Böylelikle de ürünlerin depolanması hem güvenli hem de verimli şekilde gerçekleşebilir.

Sırt Sırta Raf Sistemleri Ne Demektir?

Sırt Sırta Raf Sistemlerinin Özellikleri Nelerdir?

İşletmelerin ürün istiflemesini kolaylaştırmak için tercih ettikleri sırt sırta raf sistemleri diğer raf sistemlerinden sahip oldukları özellikler sebebiyle ayrılırlar. Ayrıca bu özellikler işletmelerin bu sistemi kullanmayı tercih etmelerinde etkili rol oynar.

Piyasada en çok tercih edilen raf sistemi olma özelliğini taşıyan sırt sırta raf sistemlerinin özellikleri şunlardır;

  • Ağır yüklerin istiflenmesi için kullanılabilen ürünlerdir.
  • Paletlerin birbirlerinden bağımsız bir şekilde istif edilmesi mümkündür.
  • Raf sisteminin travers aralıkları değiştirilmeye uygun olarak tasarlanmıştır. Bu sayede farklı ölçülerde kullanılması mümkündür.
  • Ürünlerin yüksekliğine göre raf aralıkları yükseltilip alçaltılabilmektedir.
  • Benzer raf sistemlerine oranla daha ekonomiktir.
  • Forkliftlerle uyumlu çalışmaya uygundur.
  • İstiflenebilecek ürün çeşitliliği fazladır.
  • Raf sisteminin ayak yüksekliği taleplere göre ayarlanabilir.

Bu özelliklerden bağımsız olarak sırt sırta raf sistemleri diğer raf sistemleriyle birlikte kullanıma da uygundur. İşletmeleri için sırt sırta raf sistemine ihtiyacı olanlar Modern Raf ile iletişime geçerek kaliteli raf sistemlerine sahip olabilirler.

Sırt Sırta Raf Sistemlerinin Kullanım Alanları Nelerdir?

Sırt sırta raf sistemleri piyasada en fazla tercih edilen raf sistemidir. Sırt sırta raf sisteminin en yaygın kullanım alanları arasında ise şunlar vardır; endüstri, lojistik, otomotiv, inşaat, depolama, perakende, kimya, e-ticaret ve teknoloji sektörleridir. Özellikle hipermarketler, süpermarketler ve küçük marketler raf sistemlerini tercih eden işletmeler arasında yer alır. Bu sayede satışa hazır ürünlerinin depolarda tutulması sağlanır. Raf sistemi depoların verimli kullanılmasını sağladığı için daha çok ürünün depoya alınması mümkün olur.

Sırt Sırta Raf Sistemleri Ne Demektir?

Sırt Sırta Raf Sistemlerinin Avantajları Nelerdir?

İşletmelerin depolarında veya mağazalarında kullanım için geliştirilmiş olan sırt sırta raf sistemlerinin işletmelere sağladığı çok sayıda fayda vardır.

Bu avantajlardan en önemlileri şunlardır;

  • Sırt sırta raf sistemlerinin en önemli avantajı montajının kolayca yapılabilmesidir.
  • İşletmelerin kullandıkları paletlere uyum sağlayabilirler.
  • Depoların verimli kullanılmasını sağlaması bu raf sisteminin en önemli avantajlarından birisidir.
  • Sırt sırta raf sistemleri barkodlama sistemlerine uyum sağlayabilirler.
  • Rafları sökülebildiği için kolaylıkla taşınabilirler.
  • Raf sistemleri paletlerin tamamına direkt ulaşım imkanına sahiptir. Bu sayede palet ulaşım sıkıntısının yaşanmasının önüne geçerler.
  • Raf sistemlerinin geneline göre ekonomiktir. Bunda sistem sayesinde depolamanın yoğun bir şekilde yapılabilmesi ve daha az ekipmanın kullanılabilmesidir.
  • Sırt sırta raf sisteme hem siparişlerin toplanması hem de ürünlerin depolanması için kullanıma uygundur.

Bunların yanı sıra Modern Raf firmasının ürettiği sırt sırta raf sistemlerinin avantajlarının arasında Avrupa standartlarına uygun olması da yer alır.

Sırt Sırta Raf Sistemlerinin Dezavantajları Nelerdir?

Büyük ve küçük fark etmeksizin her işletmeye uygun olan sırt sırta raf sistemlerinin avantajı merak edildiği gibi dezavantajları da merak edilen bir konudur. Bu sistemlerin dezavantajı yok denecek kadar azdır. Dezavantaj olarak belirtilebilecek en önemli şey rafların arasındaki sıraları kapsar. Bu sıralarda koridorların bulunması depolamanın daha az olmasına neden olabilir. Ancak buna rağmen sırt sırta raf sistemleri hem ekonomik hem de en verimli raf sistemlerindendir. Özellikle ağır yüklerin depolanması için idealdir.

Sırt Sırta Raf Sistemlerinde Aksesuar Kullanmak Mümkün Müdür?

Ağır yüklerin depolanmasını sağlayan sırt sırta raf sistemleri aksesuar kullanımına uygun olan sistemlerdir. Kullanılan aksesuarlar sayesinde raf sistemlerinin güvenliği sağlanabilir. Ayrıca aksesuarlar ürünlerin istiflenmesi konusunda verimlilik sağlanabilir. Bu sistemlerde kullanılabilecek aksesuarlar arasında ise dikey taşıyıcı ayaklar, yatay taşıyıcı ayaklar, ayak koruma aksesuarları ve raf aksesuarlarıdır.

Sırt Sırta Raf Sistemlerinin Fiyatları Nasıldır?

Sırt sırta raf sistemi çeşitli ekipmanlardan oluştuğu için fiyatlar kullanılacak ekipman ve aksesuara göre belirlenir. Ekipman ihtiyacı da depo alanının büyüklüğüne ve depolanacak ürünün miktarına göre belirlenir. Bu nedenle sırt sırta raf sistemlerinden yararlanmak isteyen kişilerin firmaya ulaşarak ihtiyaçlarına göre fiyat talebinde bulunmaları gerekir. Modern Raf uygun fiyatlı olarak satışa sunduğu raf sistemleri nedeniyle perakende, lojistik, kimya ve gıda sektöründe yer alan işletmelerin raf sistemi için tercih edebileceği bir firmadır.

Sırt Sırta Raf Sistemlerinde Modern Raf Farkı

Perakende, kimya ve lojistik sektörlerinde yer alan firmaların ihtiyaçlarını karşılayacak sırt sırta raf sistemlerine sahip olması kaliteli firmanın seçimiyle mümkündür. Modern Raf sırt sırta raf sistemleri konusunda lider olan firmadır ve ilk akla gelendir. 20 yılı aşkın süredir bu sektörde yer alan firma kaliteli üretim malzemelerini kullanarak raf sistemlerini üretir. Ürettiği ürünler müşterilerinin talebine göredir. Bu sayede herhangi bir aksilik yaşanmaz.

Firmanın ürettiği bu sistemler kolay bir şekilde kurulur ve gerektiği durumlarda taşınabilir. Bu nedenle sırt sırta raf sistemi kullanmak isteyenlerin bu alanda lider olan Modern Raf yetkilileriyle iletişime geçmesi gerekir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu