Ağır Yükler İçin Raf Sistemleri Seçimi

Ağır yüklerin yer aldığı depolama alanlarına özel üretilen raf sistemleri birbirinden farklı çözümler sunuyor. Taşıma kapasitesi ve kullanılan malzeme ile kolaylıkla taşınan ağır malzemeler, hem lojistik alanında hem de depolama alanında büyük bir kolaylık sağlıyor. Paletli malzemeler için üretilen raf sistemleri ile iş gücü azaltılarak daha farklı alanlarda zaman kazanmanızı sağlıyor.

Personelin depodan ürün çıkarması ya da ürün yerleştirmesi çoğu zaman raf sistemleri yüzünden oldukça zor bir durumdur. İş kazalarına neden olan ve yıpranma yaratan bu sorunu yeni raf sistemleri ile çözmek kolaylaşıyor. Travers ve ayakların kullanıldığı sistemlerde kullanılan ayaklar, deponun yüksekliği göz önünde bulundurularak seçilir. Ayakların üzerinde kullanılan paletler kaç kg ise ona uygun travers seçimi yapılır. Cıvata ya da kanca kullanılan konektörler ile birleştirilir. Monte ya da demonte olarak ağır yükler için raf sistemleri seçimi yapılabilir.

Ağır Yük Raf Sistemleri

Kullanılan raf sistemleri ile etkin kullanım gerçekleştirebilirsiniz. Depo kapasitesini verimli kullanarak daha fazla ürün yerleştirebilir ve yeni depolama çözümleri bulmak zorunda kalmazsınız. Teknolojinin gelişimi ile birlikte üretilen malzemelerin de dayanıklılığı üst seviyeye çıkartılıyor.

Kullanılan ağır yük raf sistemleri;

  • Sırt sırta depo raf sistemi
  • 3 ayaklı depo raf sistemi
  • Katlı raf sistemi
  • İçine girilebilen raf sistemleri
  • Konsol kollu depo raf sistemi
  • Toptan ve perakende raf sistemi
  • Dar koridor raf sistemi
  • Çift derinlikli depo raf sistemi
  • Mekik depo raf sistemi
  • Kayar raf sistemi
  • Giydirme depo raf sistemi
  • Soğuk hava depo raf sistemi

Depo maliyeti, her sektör için çözülmesi gereken bir sorundur. Yüksekliğe sahip raflar kullanarak maliyetleri minimize etmek önemli bir finansal çözümdür. Minimum maliyet, maksimum depolama bilinci ile hareket etmek için işe raf sistemlerini belirlemekle başlanılmalıdır.

Neden Ağır Yük Raf Sistemleri Kullanılır?

Ağır yük raf sistemlerinin kullanım amaçları farklılık gösterebilir. Düzenli bir ürün yerleştirme, kolay taşıma, istif yapabilme ve lojistik adına kullanılan ağır yük raf sistemleri aynı zamanda ürünleri korur. Sıfır ya da ikinci el raf sistemlerinden de faydalanarak daha az maliyete depolama çözümü bulabilirsiniz.

Sırt Sırta Raf Sistemi

Bu raf sisteminde iki ayrı raf sistemi arkalı olarak kullanılıyor. Ekonomik kullanım için en önemli raf sistemleri arasında yer alıyor. İki modül olarak tasarlanan raf sisteminde arka arkaya getirilerek yerleştirilen raflar çift taraflı kullanımı destekliyor. Bu şekilde paletler ayrı olarak yerleştirilir.

3 Ayaklı Raf Sistemleri

Ağır yükler için kullanılan bir diğer raf sistemi ise sırt sırta gelen depo sistemlerine benzer. Uzun ya da ölçüyü serbestçe belirleyebileceğiniz büyük ölçülerde üretilebilir. Paletli yüklerin kullanımında oldukça idealdir. Standart ölçüde olmaması her alanda kullanımı destekliyor. Maliyet adına uygun bütçelerden yararlanmak için alanında profesyonel raf sistemleri firmasıyla görüşmeniz size avantaj sağlar.

Katlı Raf Sistemleri

En yoğun ürün yelpazesine sahip firmaların ürünlerini kolaylıkla düzenlemesi adına kullanılır. Maksimum yüksekliğe sahip olan depolarda tercih edilir. Aynı zamanda yapı marketler gibi büyük alanlarda da tercih edilir. Platform olarak kullanılan katlı sistemlerde ek platformlarla desteklenen yeni raflara sahip olabilirsiniz.

İçine Girilebilen Raf Sistemleri

Drive-in raf sistemi olarak da adlandırılan bu raf sistemi, verimli bir stoklama adına kullanılır. Koridor mesafesinin daha az sınıra indirilmesi ile kullanım maksimum arttı.

Ağır Yükler İçin Raf Sistemleri Seçimi

Konsol Kollu Raf Sistemleri

Tek ya da çift taraflı olarak kullanılan bu raf sistemleri genellikle; ahşap, plastik ya da boru gibi malzemelerin stoklanması için kullanılır.

Toptan ve Perakende Sektörü İçin Raf Sistemleri

Toptan satış yapan ya da perakende ürün satışı yapan firmalar tarafından kullanılan raf sistemi, teşhir amaçlı kullanılan en uygun raflar arasındadır. Ürünlerin stokta olması ve eksik ürünlerin tamamlanması adına kullanışlı çözümler sunuyor.

Dar Koridor Raf Sistemlerinin Avantajları

Depolama için geniş bir alan sağlayan dar koridor raf sistemleri, ürün taşımak için kullanılan forklift gibi araçların rahat hareket etmesini sağlar. Dar olan koridorlarda taşıma araçlarının kullanımı oldukça zordur. Depolarda bazen otomatik, uzaktan kumandalı ya da manuel taşıma araçları kullanılır. Bu araçların kolaylıkla yönetilmesi ise dar koridor raf sistemleri ile kolaylaşır. Kuru yük deposunda ya da soğuk depolarda kullanımı yaygındır.

Çift Derinlikli Depo Raf Sistemleri

Raf sistemlerinde derinlik önemlidir. Bazı ürünlerin rahatlıkla yerleştirilmesi için uygun derinlik ölçüsüne sahip olan sistemlerin kullanılması gerekir.

Mekik Depo Raf Sistemlerinin Özellikleri

Mekik raf sistemleri; operatör ve personel iş gücüne katkı sağlar. Depolama verimliliğini artırarak, elektronik palet yüklemesi yapılabilir. İş kazalarının önüne geçer ve rafların zarar görmesini minimize eder. Forklift manevrasını asgari düzeye indirir ve hızlı taşıma sağlar. Otomatik olarak kolaylıkla çalışır ve mekik ayarlaması ile işleri yapmaya başlar. —30° soğukluğa dayanıklılığı ile soğuk hava alanlarında kullanılır.

Kayar Raf Sistem Özellikleri

Dinamik raflar içerisinde yer alan kayar raf sistemi, palet ve ürünlerin eğimi olan, makara kullanılan platformda kolay yükleme ve boşaltma sağlar.

Giydirme Depo Raf Sistem Özellikleri

Ağır yük raf sistemleri sayesinde taşıyıcı görevi üstlenir. Giydirme cephe raf sistemleri, bina izolasyonu ya da dış cephe kaplaması gibi uygulamalarda taşıyıcı olarak kullanılır. Kısa sürede kurulum yapılarak işlerin hızlı bitmesine yardımcı olur. Bu uygulamada raf sistemine bazı malzemeler eklenir. Bunlar; Cephe aşık, çatı aşık, panel, çatı paneli gibi malzemelerdir. Bu malzemeler monte edilir ve kolon görevi görür.

Soğuk Hava Depo Raf Sistem Özellikleri

Soğuğa karşı mukavemetli olan raf sistemleri ile en düşük ısıya dayanıklılık gösterir. Günümüzde soğuk hava depolarında muhafaza edilen ürünler raf sistemleri sayesinde korunur.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu