Depolarda Raf Ayak Koruma Sistemlerinin Yararları Nedir?

Depolar rafların sıklıkla kullanıldığı alanlardır. Bu rafların çeşitli nedenlerle kazalara neden olması mümkündür. Bu nedenle rafların bulunduğu alanlarda çalışan ve depo güvenliğini sağlamak amacıyla raf ayak koruma ürünleri kullanılır. Bu ürünler polietilen, bariyer, u tipi, l tipi, o tipi ve b tipi raf ayak koruma ürünleridir. Piyasada çeşitli firmalar aracılığıyla satılan bu koruma ürünleri kullanıcıları için pek çok yararı da beraberinde getirir. Depolarda raf ayak koruma sistemlerinin yararları nedir? Bu sistemlerin kullanılıp kullanılmayacağının belirlenmesi için sorulan sorudur. Yararlar arasında şunlar vardır;

  •  Raf sistemlerine uyum sağlama
  •  Depo zeminine zarar vermeme
  •  Raf sistemleri için yüksek koruma sağlama
  •  Palet kullanımında zorluk çıkarmama
  •  Darbelere karşı dayanıklılık sağlama
  •  Uzun ömürlü kullanım sağlama
  •  Raflar için bakım onarım giderini ortadan kaldırma
  •  Forklift hasarlarını engelleme
  •  Kolay montaj yapılabilme
  •  Hava koşullarına dayanıklılık gösterme

Bu yararları elde etmek isteyen kişilerin depolarında bulunan raf türüne uygun raf ayak koruma ürünlerini tercih etmeleri gerekir. Modern Raf, raf ayak koruma ürünlerinin edinilebileceği kaliteli ve firmalar tarafından tercih edilen bir firmadır.

 Raf Sistemlerine Uyum Sağlama

Raf ayak koruma sistemlerinin en önemli yararı raf sistemlerine uyumlu olarak üretiliyor olmasıdır. Bu sayede farklı türdeki raf sistemlerine uygulanarak güvenlik ve koruma sağlarlar. Ayrıca raf ayak koruma ürünleri arasında raf sistemi çeşidine göre üretim yapıldığından firmaların depolarında tercih ettikleri raf sistemine göre koruma ürününü almaları mümkündür. Örneğin B tipi ayak koruma sistemi sırt sırta raflarda kullanılabilir.

Raf ayak koruma ürünleri raf sistemi türüne uyum sağlamanın yanı sıra raflarda bulunan farklı ayaklara da uyumlu olarak kullanılırlar. Polietilen ayak koruma ürünleri raf taşıyıcı ayakları için kullanılır ve raf dik durmasına yardımcı olur. U tipi ayak koruma ürünü ise rafların orta bölümünde bulunan ayakların korunması ve güvenliği için tercih edilebilir. L tipi ayak koruma rafların köşe bölümlerindeki ayaklar için ve o tipi ayak koruma ürünü de rafların koridor başlarına denk gelen ayakları için kullanılabilir.

 Depo Zeminine Zarar Vermeme

Raf ayak koruma sistemleri depo zemini göz önüne alınarak üretilmiş olan ürünlerdir. Bu ürünler sayesinde ayakların raflarda kullanılmasına bağlı olarak zeminde ezilme, çökme veya farklı hasarlar oluşmaz. Bu sayede de zeminin deforme olmasına bağlı olarak raf sistemi yıkılmaları veya beklenmeyen diğer kazalar yaşanmaz.

Depolarda Raf Ayak Koruma Sistemlerinin Yararları Nedir?

 Raf Sistemlerine Yüksek Koruma Sağlama

U tipi, polietilen, B tipi ve bariyer gibi türleri bulunan raf ayak koruma ürünleri güvenlik ve koruma sağlamak amacıyla kullanılırlar. Bunun etkisiyle de rafların ve dolayısıyla da raflarda bulunan yüklerin korunmasına yardımcı olurlar. Ayakların rafları dik tutması veya yıkılmalara karşın destek vermesi sayesinde firmalar ürünlerinin zarar görmesinin önüne geçebilirler. Bunun yanı sıra depolarda yaşanan iş kazalarını ve bu kazalarla ortaya çıkan ölüm olaylarını önleyebilirler. Bu nedenle raf sistemlerinde güvenlik ve korumanın sağlanması için sisteme uygun raf koruma ayaklarının kullanılması gerekir.

 Palet Kullanımında Zorluk Çıkarmama

Depolarda raflara ürünler paletlerle birlikte yerleştirilirler veya yerleştirme işleminde paletlerden yararlanılır. Bu neden paletlerin yerleştirilmesi esnasında herhangi bir aksiliğin çıkmaması gerekir. Bu aksilikler beklenmeyen kazalara neden olabilir. Bu nedenle raf ayak koruma ürünleri paletler dikkate alınarak üretilirler. Paletlerin yerleştirilmesine engel olmaması ve paletlere takılmamaları sayesinde yüklerin raflara yüklenmesi veya indirilmesinin kolay olmasını sağlarlar.

 Darbelere Karşı Dayanıklılık Sağlama

Raflara ürün yerleştirme esnasında paletler veya forkliftler nedeniyle darbelerin alınması kaçınılmazdır. Farklı tiplerde üretilen raf koruma ayakları darbelere karşı dayanıklı olarak üretilirler. Böylelikle yaşanan çarpma veya vurmadan etkilenmezler. Bunun sayesinde de rafların dik durması ve ayaklarının hasar almasının önüne geçerler. Böylelikle depolarda raflara palet ve ürün yerleştirme işlevi darbelere rağmen güvenli bir şekilde gerçekleşir.

 Uzun Ömürlü Kullanım Sağlama

Depolarda kullanılan raf sistemlerinin en önemli yararlarından birisi de uzun ömürlü olmalarıdır. Bu sayede uzun süre raf sistemleriyle birlikte kullanılabilirler. Uzun ömürlü olmaları nedeniyle sık sık raf ayak korumalarının alınmasının önüne geçerler. Modern Raf firması kaliteli üretim malzemelerini kullanarak ürettiği raf ayak koruma ürünleriyle müşterilerinin uzun süreli güvenlik ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olur. Eğer raf sistemleriniz için u tipi, b tipi veya diğer türlerde ayak korumalarına ihtiyaç duyuyorsanız firmayı tercih edebilirsiniz.

 Raflar İçin Bakım Onarım Giderini Ortadan Kaldırma

Rafların aldıkları darbeler ve hasarlar belirli aralıklarla bakım veya onarımın yapılması ihtiyacını doğurur. Bu da kişilerin mali açıdan zorluklar yaşamalarına neden olur. Ancak rafların darbe alması ve güvenliğinin sağlanması için üretilmiş olan raf ayak koruma ekipmanları onarım ihtiyacının ortadan kalkmasına yardımcı olur. Darbelere karşılık zarar görmeyi engelledikleri için bakım için ekstra harcama yapılmasına gerek kalmaz. Böylelikle de mali açıdan büyük sıkıntılar yaşanmaz.

 Forklift Hasarlarını Engelleme

Forkliftler raflara paletler aracılığıyla ürünlerin yüklenmesi için kullanılan araçlardır. Bu araçların raflar arasında hareket etmesi ve ürün yüklemesi yapması esnasında çarpma olayları yaşanır. Bu olaylar rafların hasar almasına neden olur ve bu olayın tekrarlanmasıyla rafların güvensiz hale gelmesi durumları yaşanır. Ancak rafların farklı ayakları için üretilmiş olan ayak koruma ürünleri forklift hasarlarının engellenmesini sağlar. Araçların darbeleri koruma ayaklarına denk geldiği için raf sistemi bundan etkilenmez ve yük taşımaya devam eder.

 Kolay Montaj Yapılabilme

Raf ayak koruma sistemlerinin kişilere sağladığı yararlar arasında kolay montaj da bulunur. Rafların orta, kenar veya köşe gibi bölümleri için üretilen ürünler kolay bir şekilde raf sistemine monte edilebilir. Böylelikle montaj sonrası güvenlik sağlamaya başlar. Raf ayak koruma ürünlerinin montajı için teknik destek alınabileceği gibi kişilerin ürünleri kendilerinin raf sistemine takmaları da mümkündür.

 Hava Koşullarına Dayanıklılık Gösterme

Hava koşullarına dayanıklılık gösterme raf ayak koruma ürünlerinin sağladığı yararlardan bir tanesidir. Bu ürünler polietilen veya metal sac gibi farklı üretim malzemeleri kullanılarak üretilirler. Bu üretim esnasında ürünlerin darbeler yanı sıra hava koşullarına dayanıklılık göstermesi de dikkate alınır. Çünkü raf sistemlerinin soğuk veya sıcak havanın yüksek olduğu depolarda kullanılması mümkündür. Bu durumda raf ayak koruma sisteminin de hava şartına uyumlu olması gerekir. Böylelikle hava şartından etkilenmez ve ürünler zarar görmeden güvenliği sağlamaya devam eder.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu