Rafın Gelişim Süreci

Rafın Tarihçesi

Raf sistemleri tasarlamak dışarıdan göründüğü kadar basit bir iş değildir.  Belki bu iş ilk başladığı dönemlerde basit bir marangozluk faaliyeti olarak görülüyordu, ancak ihtiyaç alanlarının gelişmesi ve daha fazla şeylere ihtiyaç duyulması buna paralel olarak da gelişen ve değişen teknoloji ile bu sistem marangozluk anlayışından uzaklaşmış ve yerini ciddi bir mühendislik çalışması haline getirmiştir.

Özellikle 2000’li yılların başında modern anlamda raf sistemlerine dönülmeye başlandı. Eskiden insanların sadece ihtiyaç olarak gördüğü ve sadece ihtiyaçlarını gidermek için kullandıkları ürünler yerini artık görselliğe bıraktı. İnsanlar ihtiyaçlarını karşılarken artık görsel olarak da onları tatmin edecek ürünler görmek istiyordu.

Ürün satış noktalarında bu anlayışın oluşması, özellikle de marketlerde, kıyafet mağazalarında, ayakkabıcılarda, ev tekstili satan firmalarda  ve zücaciyelerde ürünün sunumuna yönelik raf sistemleri ihtiyacı doğmuştur. Hal böyle olunca da birçok şeyde olduğu gibi raf sistemlerinde de modernleşme hareketleri başladı.

Rafın Gelişim Süreci

Raf Sistemleri Nedir?

Üzerine ürün koymak için duvara veya bir dolabın içine birbirine paralel olarak tutturulmuş, geniş, uzun tahta veya metalden yapılmış levhalardır.

Günümüzde rafında sektöre göre modelleri oluştu.  Örneğin mağazalar hangi sistemde çalışacaksa ona göre proje aşamasına geçilmektedir.

Üretim yapılmadan önce sanal ortamda iş yerlerinin nasıl olacağına dair tasarımı görme şansına sahipler.

Modern raf olarak 25 yıldır “Mağaza Dekorasyonu Hizmeti Ve Aksesuarları “ üretimi yapmaktayız.

5 yıldır E- Ticaret yaparak Türkiye’nin her yerine ürettiğimiz ürünleri göndermekteyiz.  Modern raf ahşap çelik raf sanayi olarak hizmet vermekteyiz.

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu