Küçük Odalar İçin Dekorasyon Önerileri

Yaşam alanlarımızda bizlere düşen metrekare gün geçtikçe küçülmekte. Kıyafetlerimizi astığımız bir dolapta, askılıkta ya da kitaplarımızı yerleştirdiğimiz bir kitaplıkta kullanışlılık kadar estetik duruşu da önem veriyoruz. Bu estetik parçaların birbiriyle bütünleşmesi de oldukça önemli elbette. İşin bu kısmı biraz hayal gücü ve yaratıcılık gerektirebiliyor fakat bu iş hiç de zor değil. Birkaç püf noktaya dikkat edildiğinde küçük odalarda da istenen görünüm kolaylıkla sağlanabilir. Şimdi sizlerle birkaç püf noktayı paylaşacağız.

Dekore edeceğiniz odanın zemin parkelerini ve duvar kağıdı/duvar boyasını açık renkte seçmelisiniz. Açık renkler derinlik katmaya yardımcı olur. Bu sayede odanızın daha büyük ve daha ferah görünür.

İkinci önerimiz aydınlatmaya dikkat edilmesi. Aydınlatma bir odanın geniş gözükmesinde oldukça önemli. Hatta öyle ki seçilecek ampulün bile bunda etkisi var. Güçlü aydınlatma sağlamayan bir ampül seçildiğinde oda karanlık ve kasvetli gözükecek, bizi istediğimiz geniş oda görüntüsüne ulaştırmayacaktır. Hem o kadar dekore ettikten sonra bunların daha net görülmesini isteriz değil mi?  Şimdi gelelim aydınlatma aksesuarlarına. Bu noktada tavandan lamba, duvardan aydınlatma veya led aydınlatma tercih edilebilir ya da bunlar bir arada kullanılarak daha farklı tarzlar ortaya çıkabilir. Köşe lambasını tavsiye etmemekteyiz çünkü küçük alanı en iyi şekilde değerlendirmeli, yer kaybı yaşamamalıyız.

Aydınlatma ile bağlantılı bir tavsiyeden devam edecek olursak pencereler de önem taşımaktadır. Eğer evin yapım aşamasındaysanız çok şanslısınız çünkü pencere seçimi de odanın büyük veya küçük durmasında etkili bir ögedir. Işık alan bir ev, olduğundan daha büyük gözükecektir. Bunun yanında perde seçimine de dikkat etmek gerekir. Çok ve karışık desenli perdeleri kesinlikle tavsiye etmemekteyiz bunun yerine daha sade, düz renklerden oluşan ve olabildiğince açık renkte bir perde tercih edilmelidir. Alternatif olarak stor veya mekanizmalı tüller de kullanılabilir.

Dekore ettiğiniz oda eğer bir oturma odası ise koltuk seçimine dikkat edilmelidir. Burada büyük parçalar kullanmak yerine daha kullanışlı olacak bir köşe takımı tercih etmek daha doğru olacaktır. Aynı zamanda tv ünitesi kullanacaksanız duvara monte edilebilen, eğer ihtiyaç varsa kapaklı fakat fazla yer kaplamayacak bir tv ünitesi seçimi daha doğru olacaktır.

Yatak odası için kullanılacak alternatif ürünler bulmak ise daha kolay. Yatağın yerleştirileceği yer belirlendikten sonra sıra elbise asmak ve kişisel eşyaları pratik bir şekilde kullanmak için odanın en kullanışlı hale getirilmesine gelir. Modern raf olarak ürettiğimiz ürünler mağazalarda kullanıldığı gibi evde,  yaşam alanlarında  da pratik çözümler sunmaktadır. Askı sistemi, askı çeşitleri, kıyafet asmakta gerekli olan tüm malzemeler Modernraf ürün yelpazesinde bulunmaktadır.

Tüm bu önerilerin yanında evinizde hobi odası oluşturmak istiyorsanız modernraf delikli fonları rahatlıkla kullanabilir askı sistemi ile giyinme odanızı kendiniz kurabilirsiniz. Kendi evinizin mimarı kendiniz olabilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu