2023 En Popüler Mağaza Dekorasyon Fikirleri Trendleri

Giyim ve mağaza sektörü günden güne büyürken sizler için 2023 en popüler mağaza dekorasyon fikiri trendlerini araştırdık. Mağaza ve giyim sektörünün en zorlu kısmı bu işe girmek değildir. Bu sektörü devam ettirmektedir. Günümüzde mağaza sektörü oldukça geliştiğinden dolayı binlerce büyük ve küçük giyim markası bulunmaktadır. Peki bunca marka arasından sıyrılmanızı ve tercih edilmenizi sağlayacak mağaza dekorasyon fikirleri nelerdir?

Bir satıcının başarıya ulaşmasındaki en büyük düşünce kendisini alıcı yani müşterinin yerine koyabilmektedir. Kendi mağazanıza müşteri gözüyle baktığınızda neler görmek istiyorsunuz? Önce bunu düşünmemiz gerekir. Müşteriyi alışverişe davet eden, mağazada fazladan süre geçirmesini sağlayan dekorasyon fikirlerine ne dersin? O halde başlayalım. İşte 2023 en popüler mağaza dekorasyon fikirleri trendleri…

Renk Seçimi Çok Önemli!

Mağazanın müşteriyi sıkmaması, bunaltmaması oldukça önemlidir. Bu nedenle mağaza dekor ederken renk seçimlerini doğrudan yana kullanmanız gerekir. İç açıcı, alışveriş yapmaya çağıran renkler mağazanızın yararına olacaktır. Bu noktada kullanmanız için önerebileceğimiz renkler, açık pembe tonları ve açık kremsi tonlardır. Koyu, kahverengi renkler kişiyi kapalı alanda boğabilir.

Dekorasyon Kılıfınız Olmalı!

Mağaza dekore ederken ayna ve aynaya yansıyan ışığın doğru yerde olması oldukça önemlidir. Bir müşteri üzerinde denediği herhangi bir ürüne ilk olarak aynadan bakma isteği duyacaktır. Aynanın ışıklandırılması kötüyse en iyi ürün bile her kişide kötü durabilir. Bu nedenle mağaza aynanızı doğru ışığın altına koyduğunuzdan emin olun. Bunun yanı sıra markanıza özgü dekorasyon ürünleri mağazanızın kılıfı olacaktır. Dekor fikiri olarak verebileceğimiz en büyük detay markanızı yansıtan dekorlar. Seçiminizi müşterilerin aklında kalacak şekilde yapmanız sürekli olarak markanızı çağrıştıracak ve kafalarda yer edinmesini sağlayacaktır.

Oturma Grupları

Mağazanız ne kadar küçük olursa olsun kişilere dinlenme, düşünme ya da kabindeki arkadaşını bekleme açısından alan tanımanız gerekir. Geçtiğimiz sene yapılan araştırmalara göre müşterilerin birçoğu mağazadan yorulduğu için çıkmaktadır. Yorulan müşterilerinizi ağırlamak için mağazanızda ayıracağınız küçük bir alan kişinin daha fazla mağazada zaman geçirmesini sağlayacaktır.

Düzlükten Kaçının!

Düz duvar, düz askılar, tek düze bir düzenden kesinlikle kaçının. Bu düzlük müşterilerinizin sıkılmasına neden olabilir. Onlara sosyal medyada çekip paylaşabilecekleri alanlar tanıyın. Bu bir kadına ithaf eden poster, duvar yazısı bile olabilir. İnsanlara paylaşılacak şeyler vermeniz doğrudan reklamınızı yapmanıza neden olacaktır.

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu